IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota се отказва от Android Auto

Японците искат да защитят данните на собствениците на техните автомобили

Toyota се отказва от Android Auto

Японският производител Toyota няма да използва системата Android Auto в своите автомобили за свързване на смартфоните с Android към мултимедийната система, съобщи представител на компанията.

Toyota се отказва от Android Auto

Причината за отказа от Android Auto е, че програмата събира информация за скоростта на автомобила, както и за работата на двигагеля – обороти, температура, състояние на охладителната течност и маслото. Това стана ясно още през 2015 г., но след това от Google, чиято разработка е системата, отхвърлиха подобни твърдения.

Тогава от IT-компанията потвърдиха, че получават данни за оборотите на двигателя и скоростта на движението, като те се използват за по-добра работа на навигационната система. От Google  уточниха, че Android Auto ще се използва от Toyota за нейните автомобили и няма никакъв проблем между двете компании.

Явно обаче това не е така и японците дори няколко години по-късно нямат доверие на Android. Затова в близко бъдеще системата няма да бъде използвана както в моделите на Toyota, така и в тези на Lexus. В същото време още през 2019 г. в някои от моделите на Toyota ще се появи Apple CarPlay, която служи за интеграция на iPhone със системите на автомобила.

Снимка: Motor

Тагове: toyota google android
0 от 500
  • #14
    3 rate up comment 0 rate down comment
    СамоБизнес ( преди 5 години )
    За незапознатите малко бекграунд инфо:Тойота са най-големия спонсор на един линукс проект за ИВИ, андроид пък ще правят андро ИВИ(освен аутото). Тойота от следващата година мисля почваха да го използват това тяхно ИВИ, та нормално да вкарат малко война с андро.Интереса клати феса както е всеизвестно
  • #13
    2 rate up comment 2 rate down comment
    До: "грамотния& ( преди 5 години )
    *** да ти прави забележка е доста забавно нещо. Да си в автомобилен форум и за една буква да се правиш на интересен е повече от забавно. Не е забавно обаче, че имаш сериозни ментални проблеми.Понеже се правиш на много грамотен, сега е ред сам да си откриеш грешката в твоите писаници!Чакам да е намериш и да съобщиш за нея, както го направи за моята!
  • #12
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    За Нокията с фенерче разбрахме няколко неща: колко ДЕНА държи, кога Е махаш от телефона и как няма АВТОКОРЕКТОР за неграмотни писания
  • #11
    3 rate up comment 5 rate down comment
    :) ( преди 5 години )
    Ами направо хвърляй нокията :) това че нямаш GPS, не означава, че не знаят къде си или с каква скорост се движиш. Почети за триангулация и трилатерация. В такъв свят живеем, че не можеш да скриеш нищо.
  • #10
    10 rate up comment 8 rate down comment
    жик-так ( преди 5 години )
    Защото системата Android *** е за евтината ширпотреба! Toyota държи на качеството и предлага добър продукт на своите клиенти и фенове.
  • #9
    5 rate up comment 6 rate down comment
    до: :) ( преди 5 години )
    Да, имам телефон в джоба! Нокия се казва! С фенерче е. 10-12 дена държи батерията. Ако не искам да ме следят е махам от телефона. Интересно как ли установяват къде съм и с кой съм според теб? боб ли хвърлят или леща? Или може би имат връзка с извънземните? Ти кажи по-добре за анндроида и не се прави на смехурко Striker, че си много прозрачен!
  • #8
    6 rate up comment 4 rate down comment
    :) ( преди 5 години )
    Пич, 'те' вече знаят къде си, с каква скорост се движиш и с кой си. Стига да имаш телефон в джоба, информацията е там, независимо дали е свързан с навигацията или не... Ама ако мислиш, че със станиолена шапка, ще си опазиш личната информация - успех :)
  • #7
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Андроида, като не става за телефон кажи тогава какво става? И как и по какъв начин установи, че андроид не ставал за телефон? Наистина ще е интересно да разберем.
  • #6
    10 rate up comment 12 rate down comment
    Striker ( преди 5 години )
    Не знам дали някой би разчитал на крадената и лагава андроидка да се грижи за сигурността му в автомобил.(!))) То за телефон не става, камо ли за автомобил.
  • #5
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ама ти наистина си бил много зле. Не само ти знаят оборотите, а ти знаят местоположение, къде, кога и как си карал, с каква скорост и т.н. Да ти обяснявам ли какво може да последва, след като ги знаят всичките тези неща. Ще знаят също кога, как и къде ходиш, колко често и т.н. Започваш ли да стопляш или реотана все още не променя температурата? А за това, че ще те записват в купето кога, как и какво говориш, ами видео, ами други работи...Мислете бе хора!Вкарват ви в матрицата!Толкова ли сте зле