IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

КАТ извади 200 камери на пътя

Само в първия ден от акцията за скорост са засечени над 1550 нарушители

КАТ извади 200 камери на пътя

Акция на КАТ за засичане на нарушители на ограниченията на скоростта стартира вчера в България. По пътищата на страна са извадени общо 200 нови и стари камери, които само в сутрешните часове на първия ден от операцията са засекли 1558 нарушители.

КАТ извади 200 камери на пътя

Освен на магистралите, особено внимание ще се обърне на шосетата Русе-Бяла, Ботевград –Мездра, Кресненското дефиле и Бургас-Варна.  Засилени ще бъдат и дежурстватга по възлови кръстовища и по централните булеварди в София, Пловдив, Варна, Бургас и други големи градове. Операцията е планирана предварително и провежда във всички страни от ЕС.

"Не само в България, а и в цяла Европа скоростта е основният и най-голям фактор за тежки пътни инциденти. Затова и всяка година ТИСПОЛ планира поне по 2 операции за скорост. Държавите, в които се установяват най-голям брой нарушения са Франция, Италия и Германия, но и ние сме сред първите от всички останали страни, което говори, че в България се кара доста бързо", заяви главен инспектор Румен Рапчев, шеф на сектор "Пътен контрол" към националната полиция.

За разлика от предишни акции обаче, сега в борба с високата скорост ще влязат и 28-те лазерни камери, които пътната полиция започна да използва от 12 март. Такива устройства има в всяка една от 28-те областни служби на пътната полиция в страната.

Снимка: Бурфото

Още за акцията – четете тук.

0 от 500
  • #15
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Бръм ( преди 5 години )
    Типичен служител на КАТ - ръцете в джоба...
  • #14
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Някой си ( преди 5 години )
    Виждам, че полицаят, който ни представи лазерния радар все още работи и не е изхвърлен въпреки наглото манипулиране на обществеността за възможностите на машинката. Считам , че подобни хора не трябва да излизат от затвора. То бива да ни считат за не четящи, но всеки може да свали брошурата на https://***.arh.hu/index.php/en/products/speed-cameras/arh-s1.htmlи да се запознае, че до момента от КАТ само са бръщолевили и са ни обсипвали с мисловни п.р.ъ.д.н.и.
  • #13
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Неук ( преди 5 години )
    Полицаят с ръка в джоба трябва да бъде уволнен дисциплинарно. Ясно е описано както в ръководството на радара, така и в други документи, на каква височина трябва да е лазерния радар. Що се отнася до нарушителите след месец ми е интересно колко по-малко фиша ще бъдат издадени. От тези 1550 поне 300-400 са с недосегаеми автомобили, та да не бързат с цифрите, че току виж няма никакви санкционирани.
  • #12
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Проблема е държавата иска със сплашване да укроти шофьорите. И за това затяга ограничения и глоби. Но като на 100 нарушители хващат 1 на кой му пука и съответно продължават затяганията. Докато не се научим на дисциплина така ще е.
  • #11
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Както е тръгнало скоро половината магистрали ще са с ограничение 70 - 90 - 70 - 90.
  • #10
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Пеца - евала - ето един истински българин. Първата му мисъл е как ще прекара системата. Българина трябва да е тарикат. Закона тарикати не лови. То тук и закона е един закон. И то стана като вица в джигитите - минава на червено защото е джигит и спира на залено защото всички са джигити
  • #9
    3 rate up comment 12 rate down comment
    Пецата ( преди 5 години )
    Има си на4ини , за да не те ловят камерите ,живеем в 21-ви век, все пак
  • #8
    4 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Наяждане нямат тия , само се 4удят как да вземат от бедния народ .
  • #7
    7 rate up comment 4 rate down comment
    D[V01D] ( преди 5 години )
    Високата скорост не е убила никого досега. Внезапното спира е еда това, което убива. Джеръми КларксънА какво води до внезапно спиране питам аз? Несъобразяване с пътната обстановка според мен. Аа да, както и криворазбраното мъжкарство да се хвалим колко можем да изпием преди да седнем зад волана.
  • #6
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    истината е в камери за средна скорост по магистрали, скоростни пътища и булеварди всичко друго е кампанийно и неефективно !