IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW представи новия си цифров панел

Технологията ще дебютира при следващото поколение на X5

BMW представи новия си цифров панел

Компанията BMW представи на специално мероприятие Digital Day следващото поколение на информационно-развлекателната си система iDrive и обновения вариант на цифровия си приборен панел. Първи с тях ще бъде оборудвано следващото поколение на BMW X5, което ще се появи до края на годината.

BMW представи новия си цифров панел

На централния дисплей на системата, работеща под упрвлението на фирмената операционна система OS 7.0, може да се оформят 10 отделни екрана в 4 различни визуални стила. Те осигуряват достъп до най-често използваните функции – например, навигацията и музиката.

BMW представи новия си цифров панел

Системата е способно да предостави необходимата информация в зависимост от настъпването на няколко събитие или от местоположението на колата. Например, на екрана се появява карта с паркингите при достигане на крайна точка от маршрута. Управлението на функциите може да става с помощта на контролер, жестове, гласови команди и тъч-скрийн.

BMW представи новия си цифров панел

Изображенията на 12,3-инчовия виртуален приборен панел напомнят на решетката на радиатора. Вляво е разположен километражът, а от отдясно – тахометърът и индикаторът за нивото на горивото. Освен това на панела има място за дублиране на показанията на навигационната система или на информация, която шофьорът сам е пожелал да получава.

BMW представи новия си цифров панел

В зависимост от избрания режим се променят цветовате на приборния панел, а също така и вида на различните показатели. Например, в спортен режим основният цвят е червен, като се появява индикатор за ускорението, на което е подложен автомобила.

BMW представи новия си цифров панел

BMW представи новия си цифров панел

От BMW допълват, че са готови да внедрят стандарт 5G за връзка с интернет в моделите си, като това ще стане до края на 2018 г. Системите, осигуряващи тази технология, се разработват заедно с компаниите Audi и Daimler през последните две години.

Снимки: BMW

Тагове: bmw idrive
0 от 500
  • #17
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ми то и пилотите на самолети не искат да летят със самолети от втората световна-с ръчките,лостовете манометрите и часовниците със стрелки.Това означава ли че са по-малко пилоти?
  • #16
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Кадилак имат нещо подобно.Само,че там се променя освен и цветът и начинът по който изглежда всичко.Има хора които не се интересуват от обороти или подробна информация за състоянието на разни неща които общо взето нямат смисъл биха оценили една голяма 3д карта най-добре тип Гугъл стрийт вю.По едри цифри за скорост красиво изписани.Гориво някъде там с бар.И температура само ако тръгне да прегрява.Другото са безсмислици.
  • #15
    8 rate up comment 12 rate down comment
    gabron ( преди 5 години )
    за свикването не си прав.... има проучване че оборотомер със стрелка се възприема много по добре от мозъка на човек от колкото примерно три цифрено число "888", та затова дори и мерцедес със дисплей с добра резолюция рисува стрелки.....
  • #14
    16 rate up comment 8 rate down comment
    инженер ( преди 5 години )
    Дигиталните табла могат да показват много повече информация от няколко аналогови уреда и затова те ще заменят старите стрелки.Имитацията на стрелки е само за да се направи плавен прехода от стрелките към екраните.Трудно се променя нещо с което човек е свикнал но плюсовете са твърде глеми за да не се направи тази промяна. В бъдеще като кажете на децата си че сте карали коли със стрелки ще се смеят. Вместо да мрънкате се опитайте да се отворите за промяна. Който неможе да си кара дачия със стрелки
  • #13
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    "Глупости, най-скъпите и качествени часовници са механичните.."Най-скъпи да. Но какво изначава най-качествени? Ко е най-качествено? Нима цифров часовник не може да има каса от благороден или рядък материал, скъпа ювелирна каишка...сапфирено стъкло...???И да, дори часовниците от зрънчо, цифровите, са по-точни от на Патек и ИВЦ механичните.
  • #12
    13 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Глупости, най-скъпите и качествени часовници са механичните..А дигиталните табла ги има от 80-те..Типо, Темпра, Кадет ГСИ..Един немски журналист го каза най-добре. Влизаш в Ес класа, всичко скъпо, качествено, перфектно, а зад волана? Имитация на стрелки. Ес клас и имитация ? Тъпо, ама тъпо
  • #11
    17 rate up comment 10 rate down comment
    Терм ( преди 5 години )
    "Ролекс как така не са започнали да правят електронни часовници?"Ако не знаеш - провери в нета(елементарно е): електронното часовниче от зрънчо е многократно по-точно и от най-изпипания механичен часовник. Никой не си купува ролекс защото е готин часовник - купува се защото е известна марка "бижута"(в днешно време май без кавички вече трябва да се пише).БМВ вървят напред, който му харесва да си стои в 20 век - има си употребявани автомобили ;)
  • #10
    16 rate up comment 12 rate down comment
    gabron ( преди 5 години )
    явно ерата на добрите шофьори отминава....все по умни коли за все по *** шофери...сега автоматични скорости асистенти за завиване, спиране, потегляне, автопилоти и т.н. да ги питам в леглото със жената пак ли асистенти ползват......???тия коли не са за хора с бенз в кръвта...
  • #9
    13 rate up comment 5 rate down comment
    Аморфис ( преди 5 години )
    Много ги усложняват!Колегата от първият пост има малко прав в това, че не стават за каране. Не, че не стават, просто много те усложняват и те занимават с глупости. Като искаш да се занимаваш с глупости в автомобила, купи си Мерцедес. Като искаш само да караш - БМВ.Старите БМВ-та си имат копче за всичко. Като ти трябва нещо, просто го натискаш. Сега ще падне едно ходене по менютата, да си пуснеш подгрев на седалката, вентилация... ай сектир!
  • #8
    16 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Трагедията е пълна. Колите имат нужда от 5 стрелки, *** всичко.