IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Покупка на автомобил се оказа по-евтина от пътуване с влак

Британец дори спести пари от пътешествие със стара Honda Civic

Покупка на автомобил се оказа по-евтина от пътуване с влак

За да пропътува разстояние от 160 км. жител на Великобритания е трябва да плати на железопътната компанията 218 паунда само в едната посока по маршрута Лондон - Бристол. Той  обаче е открил доста любопитен начин как пътуването в обратна посока да му излезе по-евтино, съобщават английските медии.

Покупка на автомобил се оказа по-евтина от пътуване с влак

Преда да тръгне обратно, Том Чърч намерил в сайт за автомобили втора употреба произведена през 1997 г. Honda Civic. Всички разходи по закупуването на машината, включително и застраховката му излезли 206 паунда - колата струва 80 паунда, пътните такси са 81,38 паунда, застраховката – 20,43 паунда, а бензинът – 25 паунда.

По този начин младият човек не само е спестил пари, но и време. А и автомобилът си остава негова собственост, така при евентуална негова препроджаба, британецът ще икономиса още пари.

Том умишлено е направил историята си обществено достояние, за да привлече внимание към високите цени на билетите за железопътен транспорт на Острова.

Тагове: honda civic
0 от 500
  • #5
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Билети Лондон-Бристол има и за 40 евра, както и за над 200 евра...Не е фейк, но защо този е трябвало да взима толкова скъп билет? За да си вземе тази каручка ли?
  • #4
    4 rate up comment 8 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    Това е фейк новина. Билета от Лондон гара Падингтън до Глостър (по-делеч от Бристол) е 26/28 паунда (по спомени). Влаковете във Великобритания не са евтини, но не са и чак толкова скъпи (всъщност и в континенталната част на Европа, влаковете не са евтини). За 90/100 паунда на летище Хийтроу има пакистанци които ме караха до Глостър с такси. За същите пари може да се стигне и до Бристол според мен с такси. Вярно че последно пътувах преди 8 години, ама едва ли са пораснали чак толкова билетите ;))
  • #3
    18 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Точно този Сивик е много здрава машина.Това е 6-та генерация.Имал съм ВИТЕКа 1,5 114 к.с. Голяма бегачка. Купето е под 1 тон и много много върви колата и е супер икономична. Средно харчеше 6,5-7/100, а на дълго съм е смъквал под 5/100.Тогава търсих 1,6 ВТИ 160 к.с. атмосферка. Чудна кола. За съжаление мнооого трудно се намираше и струваше много пари.Както и да е вече не правят такива коли с такава мощност без принудително пълнене и тегло под 1 тон.
  • #2
    9 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Добре, да приемем че е така. Колата също е доста надеждна. Но... При всяка стара кола увеличаването на разходите е неизбежно. За еднократно пътуване - добре, но в перспектива подобна стара кола води до доста загуби - поддръжка, данъци/които в Англия са толкова по-сериозни, колкото по-стара е колата/, консумативи и т.н.
  • #1
    17 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    218 паунда за 160 км с влак?!?!?Тея бозавите ингилизи луди ли са, пияни ли са или просто не са си добре по принцип?За същите пари си вземаш самолетен билет и пътуваш не 160, а 1600-2000 км отиване и връщане до където си искаш.Миналата седмица позната пътува с FlixBus от Виена до Мюнхен за 9,99 евро. Това са 450 км.Някой, ако не вярва да влече в сайта на FlixBus и да види за какви евтини цени става на въпрос.Аз до Цюрих съм пътувал за 5,99 евро. 265 км.