IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW продължава да електрифицира китайските градове

Компанията ще инсталира над 80 000 нови зарядни точки

BMW продължава да електрифицира китайските градове

През 2018 година BMW планира драстично да засили участието си в изграждането на инфраструктурата за електромобили в Китай и компанията ще инсталира над 80 000 обществени точки за зареждане. Става въпрос за станции за обикновено зареждане (AC), които ще бъдат разположени в над 10 града в Китай, като сред тях са столицата Пекин и Шанхай.

BMW продължава да електрифицира китайските градове

От компанията обявиха, че първите две години или 1680 зарядни часа работа на всяка станция, ще са безплатни. Изграждането на инфраструктура за зареждане на електромобилите в Китай вече набира сериозна скорост, след като властите наложиха успешни мерки за поощряване на екологичните возила на най-големия пазар за нови коли в света.

Продажбите на електромобилите и хибридите започнаха бързо да се увеличават, но се оказа, че сега зарядните станции недостигат, при това с много.

BMW обяви, че до края на 2017 година компанията е инсталирала над 65 000 зарядни точки в Китай в над 90 града, като работи с 4 от основните оператори на тези мрежи. В момента в Китай се намира най-голямата обществена мрежа зарядни точки – почти 214 000 обществени, а частните са почти 232 000.

Тагове: bmw
0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Само дето на една бензиностанция могат да минат 100 коли за времето за зареждане на бавна електростанция по-добре една станция 150КВТ вместо 20 бавни по няколко КВТ
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    В Германия има 14800 бензиностанции и 7200 електростанции.Изобщо не са малко електростанциите в Германия.Плановете са за изграждане на още толкова до 3 години което ще рече че броят им със бензиностанциите ще се изравни.Със тези темпове на строеж скоро и ще задминат броя на бензиностанциите което е целта.Има и много поощрения за покупка на електромобил които достигат до 5000 евро.има безплатно паркиране в големите градове за ел коли.Стимули да искаш.
  • #2
    14 rate up comment 1 rate down comment
    K ( преди 6 години )
    Ако с такова темпо електрифицират и Германските градове, по-лесно ще продават ел. автомобили. Вместо това се оплакват, че нямали печалба от такива коли. Тая статия от днес тук в този сайт, дето ги обвиняват в умишлено забавяне производството на такива коли май ще се окаже вярна.
  • #1
    1 rate up comment 7 rate down comment
    д-р Исня ( преди 6 години )
    Китайците се електрифицират яко, сигурно и танковете им са на ток. Изкупуват всички рафинерии и сонди, минират ги и ги пълнят с китайски рамбовци по едни 100 000 една рафинерия ще побере. Ако изгубят контрол - взривяват всичко, от изток с ел. танковете и мобилни зарядни...Учете китайски!