IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Очаквано Volkswagen уволни ръководителя си

Начело на концерна застава шефът на едноименната марка

Очаквано Volkswagen уволни ръководителя си

Съветът на директорите и Надзорният съвет на концерна Volkswagen взеха решение да освободят главния изпълнителен диретор Матиас Мюлер. Неговото място заема шефът на компанията Volkswagen – Херберт Дийс.

Очаквано Volkswagen уволни ръководителя си

Официалната позиция на групата е, че договорът на Мюлер изтича до 2020 г., но двете страни са се договорили той да бъде прекратен по взаимно съгласие.

В ръководството на концерна влиза и генералният директор на Porsche – Оливер Блюм. Променя се начинът на управлениена групата, като Дийс (на снимката) ще отговаря за изследвания и разработките, а шефът на Audi – Руперт Щадлер, за продажбите на всички марки.

Според Automotive News, решението за смяната на Мюлер е свързано с невъзможността му да се справи с новия стратегически план на Volkswagen, който е разчетен до 2025 г. Задачата на топ-мениджърът е била да направи от концерна лидер по продажба на екологично чисти автомобили, но той не може да я изпълни.

Самият Мюлер оглави концерна в най-трудния период в историята му – през есента на 2015 г., когато Volkswagen беше уличен в манипулирането на дизеловите си двигатели. По това време Мюлер беше начело на Porsche, като зае мястото на шефа на концерна Мартин Винтеркорн. До момента само глобите по дизеловия скандал за групата достигат 90 млрд. долара.

Снимка: Volkswagen

Тагове: volkswagen
0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Закривай!
  • #1
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Само с уволнения, ако ставаше да станат свястна компания до сега да са станали най-свестните. Е да, ама не става и си стоят все така в утайките, където им е мястото. Колкото и меринджеи да уволняват не си ли сменят стратегията и отношението към клиентите нямат никакъв шанс.С лъжи и манипулации бизнес се прави до време. Идва момент, когато спират да ти вярват и се отичаш в канала. Такъв е момента на ВАГ сега/ Дали да се отекат, като диария или да изплуват като ла.й.но в селски кене.ф!