IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Малкият кросоувър на Tesla ще излезе по-рано от очакваното

Преди него компанията на Мъск ще предложи версия на Model 3 с два електромотора

Малкият кросоувър на Tesla ще излезе по-рано от очакваното

През есента на 2019 г. американският производител на електромобили Tesla ще пусне на пазара компактния си електрически кросоувър Model Y. Това съобщава агенция Reuters, като се позовава на собствени източници.

Малкият кросоувър на Tesla ще излезе по-рано от очакваното

Ако информацията е вярна, то това означава, че Model Y ще излезе на пазара по-рано от очакваното. Досега се твърдеше, че машината ще бъде готова за серийно производство не по-рано от ноември 2019 г.

За Model Y се знае, че ще използва платформата на най-достъпния електромобил на Tesla – Model 3. Серийното производство на кросоувъра ще бъде съсредоточено в завода на компанията в Калифорния, а в момента се преговаря и за сглобяване на територията на Китай.

Още по-рано – през лятото на 2018 г., компанията на Илон Мъск ще предложи на клиентите си и версия на Model 3 с два електромотора. Това призна самият Мъск в разговор с потребители в Twitter. От думите му става ясно, че машината ще се появи през юли.

Малкият кросоувър на Tesla ще излезе по-рано от очакваното

„За да успеем да пуснем Model 3 с два мотора, трябва да достигнем серийното производство ото 5000 бройки на стандартния модел”, коментира Мъск. До момента компанията му обаче  е далеч от този показател, след като за първите 3 месеца произведе общо 9766 бройки от електромобила.

Сега Model 3 е предлага само с един електромотор с мощност 224 к.с. Добавянето на двигател на предната ос ще осигури задвижване на четирите колела, както и по-ефективно използване на заряда на батериите. По-късно ще излезе и спортна версия Performance, която ще получи пневматично окачване.

Снимки: Tesla

Тагове: model 3 tesla model y
0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Миро ( преди 5 години )
    Е много ясно,че ще излезе по рано от предвиденото,нали Мъск,трябва да прибере по рано суха пара от продажби на зелено за да залепи дупките в балона!:-) :-) Това, че ще излезе по рано(ако излезе) значи, че по рано ще си го приберат за сервизни акции :-) :-) :-)
  • #9
    2 rate up comment 3 rate down comment
    gabron ( преди 5 години )
    аз от моето 30годишно поло не слилзам... карам коли на бенз който ми е и в кръвта а не някакви въгонетки на ток.... голф колички....:D:D:D
  • #8
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    И аз щях да съм космонавт, ама представи си, не стана.
  • #7
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Я ти си представи, че утре фалират. Докато не се види резултата нищо не искам да си представям. Щяха ама не са.
  • #6
    6 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Те отдавна изкараха роудстър,камион,малък сув,подземна артерия за градски транспорт,летяща чиния и космически кораб обаче само в новините.Иначе хората още си чакат предплатения преди 2 години модел 3.Няма проблем, другия път като пак им паднат акциите,очакваме новата новина за това какво "ще" изкарат на пазара.
  • #5
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    До БравоЕлектричките може и да са бъдещето (позволи ми да съм сериозно усъмнен) но са далечното бъдеще далеч след 2050... за момента имат абсолютно непреодолими проблеми (Анонимния е споменал доста от тях), които ще се задълбочават в близкото десетилетие, вместо да се решават. Ако не се намери нова технология - нямат шанс!.. и ще дойде деен в който ще почнете да ги отричате точно както в момента е отречен дизела!
  • #4
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Ахахаха, извинете, това в рубриката Хумор и забава ли е?! Те не могат да подкарат Модел 3, ама вече ще му правят деривати - да бе да :)
  • #3
    7 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ако искаш сериозна електрификация първо измисли батерия която да се зарежда за 10-тина мин пък ако ще и само с 200 км реален пробег. И второ увеличи световното производство на ток с 50%. И то от ВЕИ за да има смисъл електрификацията като цяло. И трето преоборудвай всички бензиностанции на зарядни станции или построй толкова.Това няма да се случи в близките 5-10 години.
  • #2
    7 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Както се казваше в една реклама - Мечтииии, Ариана - за всеки. От де толкоз ток, от де толкоз батерии, от де толкоз зарядни станции. Пък да не говорим че към момента няма и 10% от тока е от ВЕИ като сложим АЕЦ и ВЕЦ стигнахме 25. Другото въглища и газ. Всички виждаме как преди празници има опашка на почти всяка бензиностанция. При положение че една кола не седи повече от 10 мин. Сега да увеличим времето поне по 6 - повечето производители обещават 80% заряд за това време - и така до морето
  • #1
    24 rate up comment 12 rate down comment
    Браво! ( преди 5 години )
    Най яката автомобилна компания! Дано и на другите производители най после им дойде акъла че електрическите коли са бъдещето.Във момента във който се появи на пазара следващото поколение батерии, ДВГ ще последва съдбата на парния двигател.