IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Изтребител хвърли бомба над автомобилен завод във Франция

Инцидентът, при който пострадаха двама души, бил случаен

Изтребител хвърли бомба над автомобилен завод във Франция

Самолет на френските ВВС хвърли бомба над автомобилен завод. За щастие, боеприпасът не е бил истински, но въпреки това са пострадали двама души, съобщава вестник France Blue.

Изтребител хвърли бомба над автомобилен завод във Франция

Инцидентът се е случил миналата седмица, когато френски изтребител Mirage 2000 случайно хвърлил авиационна бомба на територията на завода на компанията Faurecia, който е разпологен в градчето Ножан-Сюр-Вернисон. Боеприпасът е бил учебен, но падането му е причинило травми на двама души, които са откарани в болница без опасност за живота.

„Над нас прелетяха два изтребителя, след което чухме грохот. Звукът беше толкова силен, че дори заглуши шума от двигателите на самолетите. Малко след това пристигнаха екипите на пожарната и жандармерията”, съобщава един от очевидците.

Наложило се е всички 150 служители на завода да бъдат евакуирани. Напрежението е спаднало едва, след като станало ясно, че бомбата е учебна и не представлява опасност за хората.

От френските ВВС съобщиха, че двойтака „Мираж”-и е изпълнявала учебен полет, като е трябвало да хвърли бомбите си на специален тренировъчен полигон. По неизвестни досега причини, носещият заряд на бойната глава се е отделил от корпуса на самолета и е паднал върху завода. Военната прокуратура на Франция разследва инцидента.

Самото предприятие е собственост на компанията Faurecia, която е най-големият доставчик на компоненти за някои от водещите производители в Европа. Фирмата произвежда елементи от интериора, а също така седалки и изпускателни системи за автомобили.

Тагове: faurecia
0 от 500