IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen освобождава шефа си до дни

Матиас Мюлер си тръгва, след като не успя да се справи с последствията от дизелгейт

Volkswagen освобождава шефа си до дни

Концернът Volkswagen ще освободи главния си изпълнителен директор Матиас Мюлер, който не успя да се справи с последствията от скандала с манипулирани дизелови двигател, съобщава агенция Reuters, като се позовава на два различни източника в германския производител.

Volkswagen освобождава шефа си до дни

Очаква се промяната да бъде извършена най-късно до 20 март. От Volkswagen потвърдиха, че се готвят промени в ръководството, но отказаха да посочат какви точно ще бъдат те. Едиственият коментар беше, че това ще се случи до края н настоящата седмица.

Предполага се, че мястото на Мюлер ще бъде заето от Херберт Дийс, който е начело на компанията Volkswagen. Самият Мюлер оглави концерна малко след избухването на скандала с манипулираните дизелови двигатели през есента на 2015 г. Тогава той наследи подалия оставка Мартин Винтеркорн.

Според информациите, Мюлер става жертва на политическия натиск върху германските производители, които са принудени да компенсират собствениците на дизелови автомобили с манипулирани двитагели. До момента това струва милиарди на Volkswagen, който освен това трябва да похарчи още повече пари за преминаване към електромобили и автономни превозни средств

Мюлер ще стане вторият топ-мениджър на германско предприятие, който губи работата си само за няколко дни. През миналата седмица най-голямата немска финансово-кредитна институция - Deutsche Bank, уволни изпълнителния си директор Джон Криан заради сериозните си загуби.

Снимка: Autoblog

Тагове: volkswagen
0 от 500