IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Проклятието на улица "Софийска" в Петербург

Когато дори 4-метровата табела не може да спре идиотите

Проклятието на улица

Какво се случва, когато умственото късогледство на местните власти се съчетае с фактическото късогледство на шофьорите? Куриоз като този на петербургската улица "Софийска", където миналата седмица 144-и микробус се размаза въпреки огромното предупреждение, че мостът е твърде нисък, за да мине под него.

Проклятието на улица

Така и не стана ясно защо кметството е одобрило построяването на мост с височина едва 2 метра. Поставеният предупредителен знак с височината също нямаше особен ефект, защото от пускането си в експлоатация през 2017 надлезът предизвикваше поне по два инцидента седмично. Накрая местни хора поставиха огромна табела с текст "Мостът е нисък, "Газела" няма да мине".


Проклятието на улица

"ГАЗель" е най-популярният по руските пътища миниван, производство на Горкиевския автомобилен завод (ГАЗ). Но дори и това красноречиво предупреждение не помага. През изминалата седмица в надлеза се размаза 144-ата поредна "Газела", по изчисления на авторите на специалния блог, посветен на темата.

Проклятието на улица

В интерес на истината 144-ият идиот успя там, където другите не можаха - машината му действително премина под моста и излезе от другата страна, макар и без товарното си отделение.

 
 

0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    И в Ловеч има такъв нисък подлез , но незнам дали стават такива инциденти там
  • #2
    15 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Колега,не е политкоректно да пишеш подобни неща за САЩ!Нали знаеш, че всичко лошо се случва само в Русия и Путин е виновен, ако нещо по света стане. Така казват джендърите, а щом те го казват няма начин да не е така. Дори за химическите оръжия на Садам бяха прави, въпреки, че не ги намериха. Толкова добре ги е скрил Садамчо, че цяло НАТО не ги откри, но ги има. В Сирия същата работа...
  • #1
    15 rate up comment 1 rate down comment
    Аз ( преди 6 години )
    имаше едно клипче със надлез с подобен ефект в САЩ