IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen Touareg се оказа по-скъп от Audi Q7

Разликата е заради по-мощния двигател на базовата версия

Volkswagen Touareg се оказа по-скъп от Audi Q7

Новото поколение на Volkswagen Touareg дебютира само преди дни, а вече са ясни и цените, на които ще се продават. Изненадващото е, че той се оказа по-скъп от Audi Q7, с което разделят една платформа.

Volkswagen Touareg се оказа по-скъп от Audi Q7

Засега са известни цените в Словакия, където се сглобява всъдеходът. Базовият вариант на модела струва 61 200 евро, а версия Elegance е оценена на 65 540 евро. Топ-модификацията R-Line излиза 69 430 евро. Всички те са оборудвани с V6 TDI с 286 к.с., 8-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела.

За сравнение, базовото Audi Q7 може да бъде купено в Словакия за 60 460 евро. То различа на същия 3,0-литров двигател, но с по-ниска мощност – 218 к.с.

Припомняме, че при смяната на поколенията Touareg получи пневматично окачване, шаси със завиващи задни колела и активни стабилизатори. В салона има изцяло цифров приборен панел с 12-инчов екран и 15-инчов тъч-скрийн на мултимедийната система.

Снимка: Volkswagen

Тагове: volkswagen touareg audi q7
0 от 500
  • #4
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Е има и такива хора които предпочитат костенурка пред грозните,фалшиви и стресиращи 5та серия,Джулия или Голф R но малко прекаляваш Костенурката е по-тясна от днешното Поло и е в класа на ЪП и КА+ в размерите на интериора
  • #3
    13 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Няма по голям *** от тази костенурка. А за непрактичността да не говорим. Фолсваген е фирма която се стремят насила да ни набутат както всичко немско.А пък някой си шеф да ни баломосва айде стига с тези евтини номера. Заради тях митата за другите коли са огромни за да нямат конглокенция. Писна ми от *** и техните "премиум" коли. Къде е пазарната икономика. Заради скапаната Германия всичко ни е скъпо.
  • #2
    7 rate up comment 14 rate down comment
    KLASIKA ( преди 5 години )
    това съм аз долу
  • #1
    7 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Целия този парад,всичкия този скрап,цялата тази лапаница на пари от предприемачи да набутват уж технологии в тежки машини замърсяващи въздуха,плащяйки където и заобикаляйки законите!!!А добитъка загрижен за"озона"купува в несвест целия този скрап "набъкан"с всичко ненужно за което се сеща озверелия ***.....?!?!Вчера гледах поАвто-мотор-спорт,предполагам всички го гледате и имате кабелна.Поне който пише тук го гледа ,защото няма маниак на тема коли който да не го гледа !!!!!Та вчера гледах там как за истинската кола която разбира се е Фолксваген Костенурка /не новита пародия/.....се чака по една година и цената на БАЗОВИЯ МОДЕЛ Е 50 000 ЕВРО !Защото знаете разбира се,че може да си купите Фолксваген Костенурка със заявка.А като се прибавят някои екстри цената стигна до 90 000 евро !!!!!И директорът каза:Списъкът с желаещи е безкраен и се записват постоянно нови ,затова се чака по една година и хората не жалят парите си,а най-накрая искат да купят истинска кола с която ще обикалят Света ,а не сервизите като другите......-за нас не е приоритет да произвеждаме масови еднодневки.Ние искаме който се качи на нашата кола, да не иска да се качи никога повече в друга.Е сигурен съм ,че всички сте гледали предаването защото не ми се вярванякой да не го гледа.....?!?!Така че не ми се коментира надутите цени за Мтел-бета които са нафрашкани с електроника за да не се обърнат по таван без нея.Все пак има закони на физиката и с чужда помощ някои се избягват,но така колите стават още по-тежки,по-скъпи,по-грозни и тесни за да поберат всичко,производствения процес за всички тези кабели,датчици и компютри и под-компютристава още по-замърсителен заради осложнената и по дълготрайна поцедурИ накрая сядаш в нещо изкуствено,нещо синтетично ,нещо в което нищо не усещаш,нещо в което вътре нещо- постоянно пищи,вибрира,светка,предупреждава те,изключва се-влючва се нещо......,и накрая ти излизаш стресиран,уплашен като лалугер и без самочувствие ,защото не си супер-хакер та да успееш да влезнеш във всички непотребни менюта и под-менюта...И кой е виновен за това?-разбира се ДОБИТЪКА който алчно мучи на всяка ненужна придобивка освен нужна на печалбарите и схемаджиите......Така че който има 50 000 или 90 000 евро ще си направи истинска покупка,а виждам и благодаря на: СВЕТИ МАЙКА ТЕРЕЗА Ыче са останали все още умни хора които не са вампирясали и са направили покупката на живота си или най-малко са ощастливили останалата част от него с Фолксваген Костенурка!