Вход   Регистрация

Два модела се провалиха на краш-тестове (ВИДЕО)

Два модела се провалиха на краш-тестове (ВИДЕО)
 

Изпитанията на американски институт за безопасност разкриха сериозен проблем

Американският институт за безопасност на автомобили IIHS проведе поредната си серия от краш-тестове. В нея взеха участие 7 популярни кросоувъра - Chevrolet Equinox, GMC Terrain, BMW X1, Jeep Compass, Mitsubishi Outlander, Ford Escape и Mitsubishi Outlander Sport. С изключение на първите, останалите са продават в Европа, където последните два са известни като Ford Kuga и Mitsubishi ASX.

Два модела се провалиха на краш-тестове (ВИДЕО)

Най-добри показатели по отношение на безопасността на шофьора и пътника до него показаха BMW X1 и Mitsubishi Outlander. Останалите кросоувъри получиха задоволителни оценки, но експертите от IIHS отбелязват, че при тях има риск от наранявания по краката на возещите се на предните седалки.

Два модела - Mitsubishi Outlander Sport/ASX и Ford Escape/Kuga, обаче разочароваха с представянето си. Наскоро IIHS въведе специален тест – удар в специална преграда от страна на пътника. Оказва се, че при това изпитание при тези два модела не сработват страничните предпазни завеси.

Освен това, деформацията на салона от страната на пасажера значително превишава допустимите норми и това може да доведе до сериозни наранявания на на тазобедрената става. От IIHS са сериозно обезпокоени от тези резултати и препоръчаха на двата производителя бързо да се справят с проблема.Снимка и видео: IIHS

Реклама  


Купи кола

Виж всички обяви

Коментари ( 7 )

Напиши коментар Влез

от: До до pathologist ( преди 7 месеца )

"Ок тук някои сериозно са кръгли ид*oти. "
Ти го доказа! При удар с 60км/ч колко G натоварване изпитва тялото при отрицателното ускорение???!!! А, при 120км/ч???!!!
Мислиш ли, че има автомобил, който на 100% да те защити от това. Единственото, което може да се постигне е да не те "изпращат" в затворена кутия! АнадънмУ!!!
Отговори
 
 -2
 

Положителни: 0  Отрицателни: 2

от: до pathologist ( преди 7 месеца )

Ок тук някои сериозно са кръгли ид*oти. Автомобил, който е по-безопасен от друг автомобил при удар с 60км/ч, е логично да бъде по-безопасен и при удар със 120км/ч. Това толкова ли е трудно за разбиране? Или те производителите на автомобили са неориентирани в живота и напразно хвърлят милиони за разработката на по-сигурни коли?
Отговори
 
+2
 

Положителни: 4  Отрицателни: 2

от: PATHOLOGIST ( преди 7 месеца )

KLASIKA е напълно прав! Тестовете се правят при много по-ниска скорост, отколкото е средната скорост на каране на такива коли! При подобен удар като на тестовете , но с реална скорост - резултатите ще са съвсем други.Дори и да няма сгънати ламарини и със всичките му възглавници и колани при един челен удар с голяма скорост тялото изпитва такива натоварвания, че няма как да не се получат вътрешни разкъсвния.
Отговори
 
+1
 

Положителни: 3  Отрицателни: 2

от: фон Майнщофен ( преди 7 месеца )

Тия тестове са стократно по-добри от недоразумението EURONCAP
Отговори
 
  0
 

Положителни: 7  Отрицателни: 7

от: До klasika ( преди 7 месеца )

По-голяма т*потия досега не съм чел в automedia, а тук 1/3 мнения е именно това- т*потия. Има ли смисъл да ти обяснявам, защо коментарът ти граничи с тоталния идиoтизъм?
Отговори
 
+20
 

Положителни: 24  Отрицателни: 4

от: KLASIKA ( преди 7 месеца )

Покажи Коментара
Зарежете това.....
Правят ги все по-мощни уж да изпреварват бързо и като се треснат тогава целия този маскарад с краш-тестаотива в "глуха улица"...,и от колите стърчат единственно кървавите въздушни възглавници и хората изглеждат като живи ,защото възглавницата подържа счупения шиен прешлен,а колана придържа натрошения гръбначен стълб.....
ТОВА Е ЛИЦЕМЕРИЕ!
Строги изисквания,а все по-мощни коли и все повече жертви!
Туй се прави да хвърлят прах по вампирясалия ДОБИТЪК за да купува всичко ненужно!
Отговори
 
 -7
 

Положителни: 13  Отрицателни: 20

от: Тъпи Козяшки педали ( преди 7 месеца )

Покажи Коментара
Нормално за американските боклуци. То от там единственото читаво дето идва са дрехите. Всичко друго не струва и 5 стотинки.
Отговори
 
 -5
 

Положителни: 8  Отрицателни: 13


Избери кола


Изгодни оферти
Инвестор.БГ © 2001-2014 Automedia.bg Всички права запазени | Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor.BG AD © 2001-2014 Automedia.bg All rights reserved. Contact Us | Advertising