IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

KIA пуска Stinger с 400 коня

Optima и Niro получават и задвижване на четирите колела

KIA пуска Stinger с 400 коня

Южнокорейската компания KIA обмисля да разшири списъка с възможни версии за модела Stinger. Според шефа на маркетинговия отдел Орт Хедрик бял свят могат да видят по-мощни модификации, както и версии с доста луксозен салон.

KIA пуска Stinger с 400 коня

Премиерата на фастбека Stinger се състоя в началото на миналата година на автомобилния салон в Детройт. От пускането му на пазара досега са продадени 3920 бройки в цял свят. И въпреки че моделът е съвсем нов, компанията вече започна да говори за нови модификации и оборудване. В интервю за AutoGuide Хедрик заяви, че в обозримо бъдеще Stinger може да получи версии с луксозен интериор и по-мощен двигател.

Най-мощният двигател, с който фастбекът се предлага в момента, е 3,3-литров бензинов V6 с туин турбо, развиващ 365 к.с. Твърди се, че корейците смятат да увеличат мощността на двигателя до 400 коня, да настроят окачването на автомобила на по-твърдо и да монтират по-усъвършенствана спирачна система. По-думите на Хедрик бъдещата съдба на модела обаче зависи от продажбите, което означава, че по-мощните версии и тези с луксозен салон няма да се появят скоро.

KIA пуска Stinger с 400 коня

Хедрик посочи също така, че новите поколения на моделите Optima (на снимката) и Niro може би ще получат задвижване на четирите колела по подобие на последната генерация на премиум седана Quoris, който дебютира наскоро. Кросоувърът KIA Niro ще получи и хибридна модификация.

Тагове: kia quoris optima stinger niro
0 от 500