IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Австрийската армия съди VW за "дизелгейт"

Купила 2500 коли за военната полиция, оказали се с измамния софтуер

Австрийската армия съди VW за

Шумотевицата около "дизелтейг" продължава с пълна сила, съобщава сп.  Industriemagazin. Изданието посочва, че австрийската армия ще съди германския концерн Volkswagen AG заради скандала със занижените нива на вредните емисии.

Австрийската армия съди VW за

Военното министерство на страната обяви, че купило от Volkswagen AG 2500 автомобила, предназначени за военната полиция. Какви марки са колите не се съобщава. По-късно било установено, че в тях бил вграден измамния софтуер, който занижава нивата на изхвърляните в амтосферата вредни емисии. Това станало причина ведомството да подаде иск срещу концерна. За каква компенсация става дума списанието не уточнява.

Освен това, станало ясно, че и австрийското МВР също било въвлечено в дизеловия скандал. Ведомството закупило 11 000 автомобила за полицията, в които също бил инстаиран въпросният софтуер. Не е ясно дали и това ведомство ще прати германския концерн на съд.

Тагове: vw
0 от 500
  • #6
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 6 години )
    Тойота е семейна фирма - големия шеф все носи името Тойода, и само по себе си това е гаранция че я управлява с достойнство. Какво лошо може да има в това че името му значи благородно оризище? Само една празноглава *** фенче на марката зачената със заповед на Хитлер, с основен модел краден от Татра и тровеща милиони невинни граждани с канцерогенните си емисии може да си напише подобно малоумие.. Но ние си го знаем колко му е интелектуалния багаж, не че нещо ни изненадва.
  • #5
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    И тойота от къде са можели да знаят, че от Кобе стийл ги мамят ? Кобе стийл автомобилна марка ли са ? Защо изобщо ги намесваш в тая тема?
  • #4
    6 rate up comment 1 rate down comment
    :):):) ( преди 6 години )
    Тя работата стана "абе вие защо биете ***". Мошениците от ваген рано или късно ще платят, защото иначе ще трябва да платят клиентите когато им спрат колите при годишната проверка заради емисии.
  • #3
    5 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Марка, която в превод означава "благородно оризище", според мен е баш селската марка.А партньорството с Кобе Стийл от 30+ години, казва достатъчно, кои са най-големите мошеници в автоиндустрията. Та в Германия линейките и пожарните Тойоти ли са сега ?
  • #2
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    а всички немски институции полиция, линейки, пожарни, военни които ползват таратайки на селската марка без възлагане на обществени поръчки кога? кога ще съдят най-големите мошеници в автоиндустрията?или то там при тях е соц и една държавна институция не съди друга. пълни смешници. националсоциализъм в действие.
  • #1
    19 rate up comment 4 rate down comment
    Гуру ( преди 6 години )
    Можеш да лъжеш всички хора за известно време,можеш да лъжеш група хора през цялото време,но не можеш да лъжеш всички през цялото време - рано или късно всичко на тоя свят лъсва и трябва да платиш сметката, обаче с лихвите