IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новите GT86 и BRZ ще са с по-мощен мотор

Toyota и Subaru най-после осигуриха информация за двете купета

Новите GT86 и BRZ ще са с по-мощен мотор

Следващата генерация на спортните купета Toyota GT86 и Subaru BRZ трябва да се появи през 2021 година, като е много вероятно двата модела да получат по-голям двигател и още по-стегнато окачване и прецизно управление.

Новите GT86 и BRZ ще са с по-мощен мотор

Досега Toyota и Subaru не бяха особено ентусиазирани относно споделянето на информация за следващото поколение на двата модела, но The Japan Times извади на бял свят интересни подробности.

Най-важната сред тях е, че 2-литровият 4-цилиндров боксер, който сега задвижва колите ще отстъпи място на 2,4-литров мотор, но все още не се знае дали новият агрегат ще е с турбо. Новите модели ще са и с по-нисък център на тежестта, което ще ги направи още по-интересни за каране. Subaru разполага с 2,4-литров турбо мотор, който се използва при модела Ascent, като в този случай мощността му е 260 конски сили и има максимален въртящ момент 376 Нм. За GT86 и BRZ би трябвало да очакваме поне леко повишение на мощността.

Новите GT86 и BRZ ще са с по-мощен мотор

Предишното изказване по темата принадлежи на главния инженер на проектите GT86 и Supra Тецуя Тада, който обясни, че ако следващото поколение на GT86 получи турбо мотор, това ще изисква колата да е изградена върху нова платформа.

Тагове: subaru brz toyota gt86
0 от 500
  • #3
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Чакай ги ти да го направят на нова платформа..Старата ще я ползват още 10 години поне,и ще му турят едни копчета от Авенсис и готово.Тея не ги чакай нещо ново да измислят,претоплена манджа ще е и това,ама чудо голямо нали продават яриси и версота на килограм,после ну се чудете защо правят спешни срещи да бистрят как аджеба да се развиват..
  • #2
    7 rate up comment 10 rate down comment
    пффф ( преди 5 години )
    Там недоразумения колкото искаш.
  • #1
    7 rate up comment 10 rate down comment
    Следовател ( преди 5 години )
    Следвайки анонсите на лимонените, монтирането на турбо би развалило перфектниа баланс на колата..справка предижната статия.Сега се говори за 2.4 литров мотор, бил той турбо или не... ако го докарат на маса равна на добавена турбина...ги признавам.Ама подозрим, че това няма как да стане...как кореспондира по-тежкият 2.4...загадки и мистерии от изтока.