IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai и KIA пускат големи кросоувъри

Двата модела ще бъдат изградени върху платформата на серийния Telluride

Hyundai и KIA пускат големи кросоувъри

Южнокорейските автомобилни производители Hyundai и KIA, които са част от една групировка - Hyundai Motor Company, започват работа над два големи кросоувъри. Автомобилите, всъщност, ще бъдат един и същ, ще се различават не само по емблемите на капака, но и в някои малки детайли в интериора и екстериора.

Hyundai и KIA пускат големи кросоувъри

Тези дни Hyundai патентова в САЩ името на новия си голям кросоувър, който ще се нарича Palisade. Представянето на автомобила е насрочено за следващата година и ще се проведе в Детройт. Колата трябва да бъде пусната на световния пазар до края на 2019 г. и ще се конкурира с Chevrolet Suburban и Ford Expedition.

Hyundai и KIA пускат големи кросоувъри

Новият кросоувър ще бъде изграден върху платформата на серийния KIA Telluride. Автомобилът ще има три реда седалки и ще се предлага както с предно, така и със задвижване на четирите колела. Снимки, публикувани от сайта Motor1, показват, че големият кросоувър на Hyundai ще бъде донякъде подобен на сегашното поколение на Santa Fe. Автомобилът има тесни предни фарове и голяма радиаторна решетка.

Още не е ясно кога ще се появи серийният KIA Telluride, но автомобилът вече премина тестове. Той също ще се продава с предно и със задвижване 4х4. Очаква се да получи и хибридна система, състояща се от 3,5-литров V6 двигател с мощност 270 конски сили и електрически мотор с мощност 130 к.с.

Hyundai и KIA пускат големи кросоувъри

Големият кросоувър на KIA пък се очаква да излезе на пазара в близките години. Той ще бъде позициониран над Sorento в моделната гама на бранда.  Информация за това, че компанията работи над такъв автомобил, бе разкрита от главния й дизайнер Петер Щрайер в началото на годината. По думите му кросоувърът ще използва платформата на прототипа KIA Telluride, който бе представен в Детройт през 2016 г. Щрайер подчерта, че колата е ориентирана към северноамериканския пазар, а в Европа изобщо няма да се появи, тъй като там ролята на флагман е запазена за Sorento.

Наскоро думите на Щрайер бяха потвърдени от маркетинговия директор на KIA Орт Хедрик. Той също така намекна, че кросоувърът може да стъпи върху шасито на седаните G90 и K900. Последният е известен и под името Quoris. Този автомобил също ще има три реда седалки, но няма да се позиционира като премиум модел, за да не се конкурира с тези на бранда Genesis, който също е част от Hyundai Motor Company.

Hyundai и KIA пускат големи кросоувъри

Концептуалният кросоувър KIA Telluride (на снимката) е оборудван с хибридна система, състояща се от 3,3-литров двигател с турбокомпресор и електрически мотор. Очаква се серийният модел да не получи такава система и да леко да наподобява прототипа само на външен вид. Отсега се знае, че кросоувърът ще бъде снабден със същите двигатели, които се използват в седаните G80, G90 и K900.

Тагове: hyundai kia telluride
0 от 500