IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Швейцарци възраждат BMW Izetta

Електрическата версия на "джобния" автомобил ще се нарича Microlino

Швейцарци възраждат BMW Izetta

В стремежа си да задоволят търсенето, повечето автомобилни производители разработват свои собствени електрически модели. За да сведат разходите си до минимум обаче, някои компании просто "взимат" популярни някога автомобили и ги преобразуват да се движат на ток.

Швейцарци възраждат BMW Izetta

Така в последните години се появи цял клон в автомобилната индустрия - електрификацията на ретро автомобили. По такъв начин Volkswagen реши да върне на пазара своя прославен някога Microbus, Mini електрифицира някои от моделите си, а Fiat оборудва с електрически двигагел градския си Fiat 500E.

Швейцарци възраждат BMW Izetta

Швейцарската Micro Mobility пък реши да възроди BMW Izetta, превръщайки я в икономична електрическа кола Microlino за шофиране в града. Компанията вече показа своя прототип на автомобилното изложение в Женева през март и планира да започне серийно производство през лятото.

Швейцарци възраждат BMW Izetta

Очаква се Microlino да бъде оборудван с батерия с капацитетт 8 kWh или 14,4 kWh. В първия случай пробегът на малкия автомобил ще бъде 120 км, а във втория - 215 км. Колата ще може да развива максимална скорост от 90 км / ч, което, според създателите й, е достатъчно за шофиране в населените места с техния трафик и липса на места за паркиране. Интересното е, че Microlino ще копира почти напълно Isetta, включително по отношение на вратата, която се отваря като на хладилник.

Швейцарци възраждат BMW Izetta

На първо време продажбите ще бъдат ограничени само в страните от Европа и то в тези, в които автомобилът ще премине лицензирането.  Поради малките си размери, уникалния дизайн, ограничения скоростен режим и далеч непълното съответствие на стандартите за безопасност, Microlino рискува да не премине всички законодателни бариери за движение по пътищата. Следователно, може да се окаже, че електрическият Izetta в крайна сметка вероятно ще стане модел, който да се използва в прочутите курорти и туристическите улици на стара Европа.

Тагове: bmw izetta
0 от 500
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    O.o ( преди 6 години )
    Предполагам, това е причината вратата да е отпред и да се отваря така широко - за да е по-лесно, и по бързо катапултирането на шофьора. Само трябва да сложат отзад един еърбег на Таката, за по-голяма начална тяга.
  • #1
    1 rate up comment 1 rate down comment
    gabron ( преди 6 години )
    С тая съпунерка ако се блъсна ок щото не дига много но ако някой ме изтряска ще стана на кюфте.... щи изфърча кат парашут...