IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тръмп отмени екостандартите на Обама

Администрацията на президента на САЩ реши, че нормите са прекалено високи

Тръмп отмени екостандартите на Обама

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отмени екологични стандарти за автомобили, които бяха въведени от неговия предшественик Барак Обама. Според сегашната администрация, начело на която е републиканец, нормите, наложени от екипа на демократа Обама, са прекалено високи.

Тръмп отмени екостандартите на Обама

Отмяната на екостандартите беше обявена от ръководителя на федералната агенция по околната среда Скот Пруит. Той е на мнение, че стойностите, въведени от администрацията на Обама не са верни и решението за използването им е взето прибързано.

„От политически съобръжения предишната администрация е съкратила значително времето за разработка на екологичните стандарти, които регулират разхода на гориво и нивата на вредни емисии при автомобилите. Приетите стойности са въведени на базата на догадки, а не не задълбочени проучвания и са прекалено строги”, обясни Пруит.

Той обеща, че агенцията, която ръководи, ще създаде нов общонационален стандарт за парниковите газове. Той ще позволи на автомобилните производители да правят такива коли, които да бъдат достъпни за хората. Засега обаче не е ясно кога ще бъдат готови новите стандарти.

Пруит не пропусна да разкритикува властите в Калифорния, които допълнително въведоха още по-високи стойности за разхода на гориво и вредните емисии при автомобилите. На свой ред представители на щата обявиха, че са готови да се обърнат към съда, защото новото решение засяга не само замърсяването на въздуха, но и заплашва здравето на гражданите.

Решението на Тръп и администрацията му обаче беше защитено от алианса на автомобилните производители. Тази организация произвежда около 77% от автомобилите, предлагани на американския пазар. Именно от алианса на производителите призоваха Тръмп още при идването му на власт за намаляване на екологичните стандарти, въведени от Барак Обама.

0 от 500
  • #10
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Взеха милиардите от VW и... Добре, че не се закачиха за някой друг, че фалита щеше да му е гаранте..
  • #9
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Русия ( преди 5 години )
    колко миллиарда глобихте Форд дето тровеха хората в купето?
  • #8
    8 rate up comment 2 rate down comment
    къде е оня Дошовеца ( преди 5 години )
    Кво стана бе баш еколога, мразещия дизели, *** див твойте американци за пример а,... на едните колите канцерогенни на другите еко...с 6 литра дизели ,хахахха питикантроп западнал
  • #7
    10 rate up comment 0 rate down comment
    pfff ( преди 5 години )
    Натиснаха го местните производители , че няма как да спазят нормите и той намали нормите. Пък и в държава с най продаван автомобил _ Ford F150 - над 5м бензинов пикап, за какви норми говорим.
  • #6
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Аморфис ( преди 5 години )
    Е, нека и те се понатровят малко, няма само ние да се тровим!Много съм разочарован от германците!Последните 15 години ми лансират дизела, а миналият месец одобриха в съда да го забраняват.Сега тоя *** мозък - същата работа.Както писа някой по-долу, сега VW могат да ги съдят обратно и ще стане много, ама много забавно. Или вече има задкулисна игра с тях и никой не я вижда?
  • #5
    13 rate up comment 2 rate down comment
    д-р Исня ( преди 5 години )
    При нас ***-джери гори гуми и не го касаят еко норми. Тия ще започнат да замърсяват колкото Факултето!
  • #4
    15 rate up comment 17 rate down comment
    Жоро Дизела ( преди 5 години )
    Браво на Тръмп! Аман от еко талибани.
  • #3
    32 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Сега реконтра ли трябва да играе VW ? Прибраха милиардите и сега отменяме еко-нормите.Те тия по-големи българи от нас излязоха.
  • #2
    9 rate up comment 21 rate down comment
    KLASIKA ( преди 5 години )
    Супер!!!!Ето истински умен мъж!!!!Той е милионер и не го блазнят пари!Затова ясно вижда какво става и всичко което прави до момента е жестоко и прекрасно!Чиста нация....,ВЪН!-чуждите приумици-недодяланици,.....-всичко което мушмороците които се натягат за поста в другите страни и взимат решения за да лапат от всякакви групировки,....-това Тръмп не го блазни и маха закони разни-заразни!!!!Евала!
  • #1
    11 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Добре че са китайците с техните еко стандарти иначе този свят загива с такива като тръмп.