IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В BMW все още мислят върху бъдещето на i3 и i8

Двата екологични модела почти сигурно ще отпаднат от гамата на баварците

В BMW все още мислят върху бъдещето на i3 и i8

През март BMW официално потвърди, че в близко бъдеще i-гамата на марката ще има нов член – очаква се, че към 2020 г. ще се появи i4. В същото време обаче, докато се появи серийната версия на iNext, точно i4 може да се окаже единственият електрически модел на баварците. Причината се крие в неясното бъдеще на електрическия i3 и впечатляващия хибрид i8.

BMW може да се откаже от i3 и i8

За това намекна шефът на департамента за задвижване на електрическите модели в BMW Щефан Юрашчек, който обясни пред Automotive News, че босовете на компанията все още не са взели решение какво ще е бъдещето на i3 и i8 след актуалната им генерация.

„Тук става въпрос за много уникални автомобили – обясни Юрашчек. – Тези два модела не са разработени като представители на една моделна фамилия, така че да могат да бъдат използвани за създаването на още пет или десет техни деривати.”

Най-общо казано, i3 и i8 са модели, които се появиха, за да демонстрират технологиите, които притежава и развива BMW, така че може би няма да последват модела на развитие, присъщ на масовите модели. Това се явява като потвърждение на изявлението на шефа на i-гамата Роберт Ирлингер, който по-рано тази година обясни пред списание Autocar, че в BMW „все още се решава съдбата” на двата модела.

Но i3 и i8 няма да изчезнат още утре. Градският електромобил i3 беше освежен миналата година, а по-късно през 2018 ще бъде представен фейслифтът на i8. Очаква се да се появи и по-спортната версия i8 S, която ще е с мощност 450 конски сили, но без да се използва по-голям бензинов мотор.

Снимка: BMW

Тагове: bmw bmw i8 bmw i3
0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 5 rate down comment
    KLASIKA ( преди 6 години )
    За скрап....да си правят бензиновите коли и да не им пука за електрокарите. Електрокарите да си ги прави който иска,когато и докато иска............
  • #2
    6 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Няма по-грозна табуретка от i3.
  • #1
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Вярно че са много леки и технологични но като цяло I8 струва повече от М5 и E-класа AMG а е по-бавен от М2 и като свърши 30км пробег от над 200кг хибридна система пак е на бензин или I3 тежи почти 200кг по-малко от Йония но харчи повече защото е високо почти 1 и 60 в класа на Поло и Фиеста