IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Supra ще получи скоростна кутия от BMW

Японският производител се отказва от използането на ръчни предавки

Toyota Supra ще получи скоростна кутия от BMW

На автосалона в Детройт през януари компанията Toyota леко повдигна завесата около бъдещата Supra. Японците представиха концепта GR Supra Racing Concept, който дава представа за външния вид на купето, но запазиха в тайна всички технически подробности за автомобила.

Toyota Supra ще получи скоростна кутия от BMW

Постепенно от Toyota разкриват детайли за автомобила, като един от тях касае скоростната кутия. За ужас на пуританите, бъдещата Supra няма да се предлага с механични скорости. Това съобщи шефът на проекта Тецуя Тада, от чиито думи става ясно, че въртящият момента на двигателя ще бъде влошен от превключването на предавките на ръка.

Според експерти, подобно ияавление означава, че в Toyota са се спрели на преселективна роботизирана скоростна кутия, която да се комбинира с мощен турбомотор. Това ще позволи на агрегата да покаже своя пълен потенциал. И тъй като японците не разполагат с подобна трансмисия, те са се спрели на 7-степенната M-DCT на BMW.

Не е тайна, че баварците помагат за разработката на бъдеща Supra, като едновременно с нея на пазара излиза и роудтърът BMW Z4. Очакванията са спортното купе на Toyota да получи и 6-цилиндров редови мотор от баварците, който обаче ще има различни настройки. Неговата мощност ще е около 450 к.с.

Снимка: Toyota

Тагове: toyota supra bmw z4
0 от 500
  • #13
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Швабен зи каскенWas sagst du?КО речи?Тойта знаят на къв хал са със спортните коли, затова и не си ги правят сами. *** ти де да знайш!? Я питай някой батко за спортните и състезателни модели на марката. Сума години имаха най големия бюджет във Ф1 и кво стана. Нокой не помни кво стана, щото няма кво да се помни.А Супрата е модел от преди 20 години.МR2 е на евтината спортна кола на старо щото е ***. Още?
  • #12
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 6 години )
    Голяма грешка от страна на Тойота ако това се окаже вярно. Супрата е култов автомобил, какъвто БМВ не са способни да направят. Следователно Супра разработена от БМВ е безсмислица. Има десетки М3 и М5 с 2JZ двигатели, и нито една Супра с двигател на БМВ. Това е напълно показателно.
  • #11
    3 rate up comment 2 rate down comment
    doc ( преди 6 години )
    Няма лошо да се кооперират!БМВ са добри в старите технологии,Тойота в новите, иновативни и авангардни такива!Взаимно се допълват.Немците имат по-голяма изгода!Направо удрят в десятката!
  • #10
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Намерих инфо. Кутията е на Aisin.
  • #9
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да се надяваме боята да е японска в тая тойота
  • #8
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    " И тъй като японците не разполагат с подобна трансмисия, те са се спрели на 7-степенната M-DCT на BMW." Ако искаха щяха да си я вземат от директно от ZF,но тази е преработка на БМВ и е за "по-специални" спортисти.Стига глупости,щом Тойота се обръща към БМВ за спортно купе,значи има причина.Супрата е от преди 20+ години,оттогава БМВ изкараха 30 М-модела, с които цялата индустрия си сверява часовника когато прави спортисти.Стига с фенските глупости,споменавайте я тойота,когато говорим за версота.
  • #7
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Информацията в статията показват състоянието на "великите", а драскачите си драскат
  • #6
    9 rate up comment 8 rate down comment
    Нев ( преди 6 години )
    ДА не говорим, че няма въобще много германски еквиваленти на Хонда С2000, Мазда Миата или Субару БРЗ, които да са бюджетни и да ти дават такова удоволствие от управлението като едно Порше на тройна и четворна цена например!
  • #5
    10 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Така че, хаиде пак си помисли, само да не си докараш главобол, дали точно БМВ ще показват на Тойота как се правят леки и маневрени купета! Колкото до СВТ трансмисиите то карал ли си Субару ВРХ СВТ например, да видиш за какво става въпрос? Това че германците не могат да правят СВТ не значи, че други не могат !
  • #4
    9 rate up comment 11 rate down comment
    Nev ( преди 6 години )
    "Великите Тойоти!!!!Само със здравина не става, трябва и емоция!!! Пък и с тая мания по Cvt кутии със хибридите.... Освен да си прережеш вените докато изпреварваш друго не ти остава...."Великите Тойоти ли? я ми кажи спортен модел на БМВ който да го сложим като еквивалент на леките купета МР2, Селика или Супра? Само не ми давай за пример Z4 i Z8 защото те са далеч от този клас като концепция, а и не се наложиха на пазара, така както японките!