IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel предлага пари на служителите си, за да напуснат

Компанията се надява да избегне принудителни съкращения в заводите си

Opel предлага пари на служителите си, за да напуснат

Германският производител Opel започна кампания сред персонала си с цел подобряване на финансовото си положение. На служителите се предлагат сериозни финансови стимули за напускане на работа, като това е част от програмата за изграждане на устойчиво бъдеще на компанията.

Opel предлага пари на служителите си, за да напуснат

За целта от Opel вече са поискали „конструктивни предложения” от алианса PSA, чиято собственост е германската марка. Това стана, след като заводите и центровете на Opel в Германия останаха извън мащабния инвестиционен план на френската група. Сега предстоят нови разговори с профсъюзите, като от Opel са категорични, че искат да избегнат масови съкрашения и затваряне на заводи.

Според немски медии, компанията предлага бонус от 20 000 евро на свои служители, които се съгласят договорите им да бъдат прекратени през следващите 2 месеца. Сумата може да се окаже и още по-голяма, ако брутната заплата на служителя е по-висока и съответно трябва да му се изплати по-голямо обезщетение.

Повече пари се предлагат също на работници на Opel с увреждания или на такива с повече деца в семействата си. Бонуси са предвидени и за тези служители, които останат в компанията, но сменят мястото си на работа и се обвържат с по-дълъг нов договор.

От синдикатите обявиха, че от компанията търсят начини да отложат и договореното вече увеличение на заплатите в автомобилния бранш с 4,3%. В Германия към момента за Opel работят 19 000 души, а в Европа техният брой е над 35 000.

Снимка: Opel

Тагове: opel psa
0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 3 rate down comment
    сперо ( преди 6 години )
    всъщност да краднат квото могат (и до момента пежо нямат свястно 4Х4 задвижване или здрава конструкция на колите си) и след това "елегантно" да закрият един от основните си конглокенти ... пълна поРнография
  • #5
    5 rate up comment 1 rate down comment
    спиро ( преди 6 години )
    Ами явно са преценили, че може да се получи нещо - има пазар за Opel като марка и като се съкратят разходите бизнесът да стане рентабилен. В Австралия вече изобщо не се произвеждат автомобили, защото пазарът е малък - населението на Австралия е само два пъти по-голямо от Холандия. А Ровър на практика нямаше производство и разработки.
  • #4
    6 rate up comment 3 rate down comment
    проф. Ан ( преди 6 години )
    Псе Орел не храни.
  • #3
    4 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Зашо им беше на Пежо да купуват тая пропаднала марка така и не разбрах. Трябваше да ги оставят GM да си ги закрият като Холден или да ги шитнат на Шанхай Моторс, по примера на Ровър.
  • #2
    21 rate up comment 7 rate down comment
    Тъжно ... ( преди 6 години )
    Поредното опропастяване на една доста прилична марка! Но от франсета и хамериканци кво да чакаш?А и баба Изперкел вместо да храни арабески да бе помислила за Опел а не само да налива във VW!
  • #1
    3 rate up comment 10 rate down comment
    Макрон ( преди 6 години )
    Ние ще ги стегнем и заздравим!