IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi подготвя премиерата на SQ2

Спортният кросоувър ще получи турбомотора на S3

Audi подготвя премиерата на SQ2

Компанията Audi приключва изпитанията на „напомпания” кросоувър SQ2. Премиерата на автомобила най-вероятно ще се състои на автосалонав Пекин в края на април, твърди изданието Motor1, което публикува и снимка на тестови прототип на модела.

Audi подготвя премиерата на SQ2

Продажбите на компактния кросоувър Audi Q2 в Европа стартираха още в средата на 2016 г. Две години по-късно на пазара ще се появи и неговата топ-версия SQ2, чийто прототип бе заснет на тестовете. Отсъствието на камуфлаж е основното свидетелство, че премиерата на автомобила е съвсем скоро.

Ако се съди по снимката, на външен вид новото Audi SQ2 ще прилича на стандартния модел в ниво на оборудване S-Line. Единственото, което показва, че става въпрос за по-мощен автомобил, са сдвоените тръби на изпускателната система.

По предварителни данни SQ2 ще получи двигателя на модела Audi S3. Става дума за 2,0-литров бензиов тубомотор, развиващ мощност от 300 к.с. и максимален въртящ момент от 380 Нм. Не е изключено обаче за кросоувъра този двигател да бъде дефорсиран. Друга информация за модела засега няма.

Снимка: Motor1

Тагове: audi q2 sq2
0 от 500