IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Катастрофиралата фатално Tesla е била на автопилот

Загиналият водач на Model X пренебрегнал предупрежденията на системата

Катастрофиралата фатално Tesla е била на автопилот

Електромобилът на Tesla, който преди седмица се разби на щосе в Калифорния и уби водача си, се е движил на автопилот. Това съобщиха от американския производител на електрически коли.

Катастрофиралата фатално Tesla е била на автопилот

Според експертите на Tesla, участващи в разследването на смъртоносния инцидент, шофьорът не е поставял ръцете си на волана в последните 6 секунди преди сблъсъка. Така той е пренебрегнал предупрежденията на системата, която изисква от водача да държи ръцете си на волана и да следи пътя именно с цел избягване на катастрофи.

От Tesla съобщават, че мъжът не е предприел никакви действия за да предотврати удара на електрическия Model X в бетонната мантинела, разделяща пътните платна. Снимки от инцидента показват, че предницата на кросоувъра е напълно унищожена, като колелата са разпръснати по магистралата.

Малко след удара електромобилът се запали и изгоря напълно, но в него вече не е имало никой. От компанията разкриха, че зад волана е бил Уолтър Хаун, 38-годишен софтуерен инженер, работещ за Apple. Той почина на път за болницата от получените след удара наранявания.

От Tesla отново защитиха системата си за автономно придвижване, като обявиха, че тя намалява броя на произшествията, но не заменя водача. Разследването на инцидента продължава.

Снимка: Twitter

Тагове: tesla model x
0 от 500
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Добре де нали радара намалява и спира сам на Тесла както при останалите премиум марки? Тука тоя ако е карал със 120 примерно и радара да кажем е смъкнал още 40-50км. Тая кола няма предница с каква скорост се е изпил човека че има такива щети по предницата? Изобщо радара работи ли на Тесла?
  • #1
    33 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не правете такива коли. Мързеливците вече дори не желаят да шофират. Всичко започна с автоматика. Вече и волана не им се върти. Кажете им, че има и автобуси.