Вход   Регистрация

Uber избегна съдебен процес за убитата пешеходка

Uber избегна съдебен процес за убитата пешеходка
 

Компанията се договори с близките на загиналата

Семейството на първия загинал човек при инцидент с безпилотен автомобил постигна извъсъдебно споразумение с компанията Uber, чиято собственост е колата. Така е избегнат съдебен процес и случаят е приключил, съобщава агенция Reuters.

Uber избегна съдебен процес за убитата пешеходка

Родните на Елейн Херцберг ще получат финансова коменсация за случилото и няма да прояват претенции към компанията. Адвокатът на семейството на загинала - Кристина Перес, отказа да даде подробности, като обяви единствено, че „случаят е разрешен”. От прес-офиса на Uber също не пожелаха да коментират споразумението.

Първият инцидент с убит от автономен автомобил пешеходец се случи на 18 март в едно от предградията на Финикс, щата Аризона. Ако се съди по видеозапис  на инцидента, водачът на безпилотната кола вижда пресичащата в тъмното жена твърде късно и не успява да реагира. Херцберг е откарана в болница, където почина от раните си.

В момента Uber е прекралитл всички изпитания на свои безпилотни автомобили, които се провеждаха в още три града на Северна Америка - Питсбърг, Сан Франциско и Торонто. Компанията обеща да сътрудничи на властите в разследването. От полицията вече обявиха, че най-вероятно вината е на пресичащата жена.
 

Реклама  


Купи кола

Виж всички обяви

Коментари ( 3 )

Напиши коментар Влез

от: Русия ( преди 8 месеца )

Тия диваци всичко с пари ли оправят! Има убийство, а случаят бил приключен с пари.
Отговори
 
  0
 

Положителни: 1  Отрицателни: 1

от: Анонимен ( преди 8 месеца )

Ха ха дори в тукашния *** тия щяха да ги съдерат от съдене защото е извършено престъпление и то убийство!В *** САЩ просто плащаш и случая е "решен"!Тия са пълна кочина!
Отговори
 
+2
 

Положителни: 4  Отрицателни: 2

от: KLASIKA ( преди 8 месеца )

Сега ще отидат и ще купят Мароко
Отговори
 
+3
 

Положителни: 4  Отрицателни: 1


Избери кола


Изгодни оферти
Последен Тест Драйв
Инвестор.БГ © 2001-2014 Automedia.bg Всички права запазени | Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor.BG AD © 2001-2014 Automedia.bg All rights reserved. Contact Us | Advertising