IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla вкарва 123 000 Model S в сервизите

Проблемът е с ръждясали болтове на кормилната система

Tesla вкарва 123 000 Model S в сервизите

Компанията Tesla обяви сервизна акция за 123 000 седана Model S, произведени до април 2016 г. Оказва се, че при тях ръждясват болтове на кормилната уредба. Проблемът не засяга собствениците на другите две коли от марката - Model 3 и Model X, съобщава CNBC.

Tesla вкарва 123 000 Model S в сервизите

В писмо до клиентите си от компанията обясняват, че ръждасялате болтове не оказват влияние върху управлението на автомобилите при нормално пътуване. При ниска скорост и паркиране обаче на шофьора му се налага да прилага допълнително усилие, за да завъртят волана.

Проблемът е най-сериозен в районите със студен климат, в които се използва електромобилът. Там на пътя се изсипват сол и други химикали, които също спомагат за ръждясването. Въпреки това, сервизната акция ще засегне всички автомобили, без значение от региона, в който се карат.

През декември 2017 г. бе съобщено, че около 90% от произведените Tesla Model S и Model X слизат от конвейра с дефекти. Служители на завода във Фриймонт заявиха, че е проблемът е огромен и компанията не успява да се справи с него.

Снимки: Tesla

Тагове: tesla model s
0 от 500