IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Съдят BMW в САЩ заради "Дизелгейт"

Измамени собственици подават колективен иск срещу компанията в Ню Джърси

Съдят BMW в САЩ заради

Германският сайт BMWBlog публикува информация, че редица американски граждани са подали колективен съдебен иск срещу компания BMW North America - северноамериканското подразделение на BMW Group. Отбелязва се, че марката е заподозряна в измама с инсталирането на софтуер, който умишлено занижава реалните показатели за вредни емисии.

Съдят BMW в САЩ заради

Искът е подаден в щата Ню Джърси, а собствениците на автомобилите твърдят, че злонамереният софтуер е бил инсталиран на дизелните кросоувъри BMW X5 и седанаите BMW 335d, продадени на американския пазар в периода 2009-2011 .

Представители на BMW от своя страна отбелязаха, че за бранда е от основно значение да спазва екологичните стандарти на Съединените щати и да предоставя на клиентите си най-качествените продукти.

Миналата седмица в централата на BMW в Мюнхен бяха извършени обиски, което също бе свързано с подозрения за манипулиране на емисиите от дизеловите двигатели. По-рано концернът призна за съществуването на определени проблеми в 11 400 от автомобилите си с такива двигатели.

Тагове: bmw
0 от 500