IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е Bentley Bentayga за "Пайкс Пийк"

Двукратният победител Рис Милън ще кара за британската марка

Това е Bentley Bentayga за

Британската марка Bentley показа „състезателния” Bentayga, с който ще участва в най-известното планинско състезание в света – „Пайкс Пийк”. Стартът в Колорадо е на 24 юни, а пилот на Bentley ще е Рис Милън, който има две победи в изкачването – през 2021 и 2015 година.

Това е Bentley Bentayga за

Bentley преследва първото място в класа на SUV автомобилите, като промените по колата са минимални – състезателни седалки, предпазна клетка в купето и нова ауспухова система, дело на Akrapovic. Bentley Bentayga и Рис Милън ще се борят да подобрят рекорда за най-бърз SUV по трасето на „Пайкс Пийк”, който сега е 12.35,61 минути и принадлежи на Land Rover Range Rover Sport.

Милън познава отлично 20-километровото трасе с 156 завои, което от няколко години е напълно асфалтирано, но все още не е ясно дали ще стартира с навигатор в планинското състезание. В „Пайкс Пийк” това е разрешено, като допълнително се плащат 1000 долара към таксата за участие.

В Bentley са изчислили, че ако Милън постигне средна скорост от 96 км/ч в изкачването към Пайкс Пийк, то това ще е достатъчно, за да бъде подобрен рекордът на Range Rover.

Това е Bentley Bentayga за

Bentayga се задвижва от W12 двигател с мощност 600 конски сили и максимален въртящ момент 900 Nm. Луксозният SUV тежи почти 2,5 тона, но се ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,1 секунди и има максимална скорост 301 км/ч.

0 от 500