IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar представи F-Pace на стероиди

Най-мощният кросоувър на британците получи мотор с 550 к.с.

Jaguar представи F-Pace на стероиди

Една от първите премиери в рамките на автосалона в Ню Йорк беше на британската компания Jaguar, която показа най-мощната версия на своя кросоувър  F-Pace. Тя е получила добавка SVR към името си, като е оборудвана с 5,0-литров V8 с компресор и мощност 550 к.с.

Jaguar представи F-Pace на стероиди

Досега най-мощният вариант на Jaguar F-Pace беше версията S, която развива 380 к.с. Тя ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,1 секунди. Новата модификация ще бъде значително по-бърза – 4,1 секунди, като ще развива максимална скорост от 283 км/ч.

Самият двигател е добре познат от други модели на Jaguar Land Rover. Например, той се използва при Jaguar F-Type и Range Rover Sport SVR. Въртящият момент на мотора е 680 Нм, като той се комбинира с 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Jaguar представи F-Pace на стероиди

Напомпаният кросоувър е получил активна изпускателна система с регулируеми клапани, която е с 6,6 кг. по-лека от стандартната. Освен това Jaguar F-Pace SVR има различни настройки на шасито, за да може да се справи с увеличената мощност. Преработени са кормилното управление и окачването.

В базовата версия всъдеходът е оборудван с 21-цолови джанти, а 22-цоловите са опция. Подобрена е спирачната система. Машината е снабдена и със заден електронен активен диференциал Electronic Active Differential (EAD).

Jaguar представи F-Pace на стероиди

Експертите от подразделението Special Vehicle Operations (SVO) са поработили и върху аеродинамиката. Автомобилът има нова предна броня с масивни въздухозаборници, вентилационни отвори на капака и крилете, модернизирана задна броня и уникален спойлер на покрива.

Jaguar представи F-Pace на стероиди

В салона на Jaguar F-Pace SVR са поставени специални спортни седалки, както и емблеми SVR. Има и информационно-развлекателна система Touch Pro с голям сензорен монитор.

Jaguar представи F-Pace на стероиди

Във Великобританния Jaguar F-Pace SVR ще струва мининум 74 835 паунда, като поръчки започват да се приемат през лятото.

Снимки: Jaguar Land Rover

Тагове: jaguar f-pace svr
0 от 500