IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mini показва електромобил в Ню Йорк (ВИДЕО)

Британската марка пусна тийзър на новия си модел

Mini показва електромобил в Ню Йорк (ВИДЕО)

Британската автомобилна марка Mini, която е собственост на германския концерн BMW, публикува в интернет тийзър видео на тайнствен модел, който ще бъде показан на изложението в Ню Йорк в края на март. По всяка вероятност това е напълно електрически автомобил, който може да се окаже както прототип, така и серийна версия.

Mini показва електромобил в Ню Йорк (видео)

На видеото се вижда традиционен Mini Cooper в червен цвят и бели състезателни ленти на предния капак. Освен това моделът е снабден с комплект допълнителни фарове, които препращат към състезателните автомобили на бранда. Освен това наблюдателни потребители забелязаха, че колата е получила ново и зелено лого на марката, което явно е предназначено за електрическите автомобили.

Преди време електрически Mini са били неколкократно забелязвани на тест драйвове, поради което е по-вероятно в Ню Йорк да бъде показан сериен модел. Може обаче да дебютира и електрически прототип, който да бъде насочен към състезания. Неотдавна от пресцентъра на британската марка заявиха, че САЩ ще са основният пазар за електромобили.



Снимка и видео: MINI
 

Тагове: mini
0 от 500