IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini може да прати Urus на рали "Дакар"

Спортният SUV има състезателно бъдеще, но все още не е ясно какво точно ще е то

Lamborghini може да прати Urus на рали

През декември 2015 година Lamborghini анонсира създаването на „най-бързия и мощен SUV модел”, който трябва да е духовен наследник на LM002. Дълго време италианците го наричаха просто „Супер SUV”, после се появи името Urus, а сега шефът на компанията Стефано Доменикали, който не забравяйте е бивш тим бос на Ferrari във Формула 1, обяви, че Urus ще участва в автомобилни състезания, но не даде подробности.

Дали Lamborghini ще прати Urus на рали

Подсказването на Доменикали обаче звучи повече от интересно.

„Ние в Lamborghini приветстваме предизвикателствата, но каквото и да правим, то ще е доста различно от програмите на другите марки – обясни Доменикали. – Ще изберем такава форма на състезания, които са предназначени само за нашия клас автомобил.”

И тъй като в моторните спортове не съществуват състезания за луксозни SUV модели, ще трябва да се търси с по-разширително тълкуване. Предполага се, че до края на годината от Lamborghini ще обявят какво точно ще е състезателното бъдеще на Urus.

От компанията уточниха, че ще следят с огромен интерес представянето на Bentley Bentayga в предстоящото планинско състезание „Пайкс Пийк” в Колорадо, където луксозният модел ще се бори за титлата в класа на SUV машините.

Естествено, феновете на марката си пожелаха Доменикали да е имал предвид участие в рали „Дакар”, където доскоро се сражаваха Peugeot и Mini, а историята познава участието на много по-екзотични марки от тези двете – от Porsche до Rolls-Royce. От друга страна пустинната надпревара в Южна Америка изобщо не се връзва с имиджа на италианската компания.

Но трябва да отчетем и факта, че извън офроуд надпреварите, няма друг сериозен шампионат, където да може да се участва с SUV автомобил, пък бил той и Lamborghini.

Естествено, обаче всичко може да приключи и с опит за рекорд на Северната дъга на „Нюрбургринг” и светът ще получи поредните 7 вълнуващи минути по 20-те километра на Зеления ад, но това ще е еднократна изява, без сериозна състезателна програма.

0 от 500