IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

KIA произведе 3-милионния си автомобил в Европа

Юбилейната машина е от модела ceed

KIA произведе 3-милионния си автомобил в Европа

Само 12 години след създаването на завода на KIA Motors в Жилина, Словакия, от неговия конвейр слезе 3-милионния автомобил на корейската марка за Европа, похвалиха се от компанията.

KIA произведе 3-милионния си автомобил в Европа

Юбилейната кола е KIA ceed във версия GT Line с 5 врати и е произведена за клиент в Исландия. Машината е оборудвана с 1,0-литров бензинов турбомотор (TGDi) със система за директно впръскване на горивото, който развива 120 к.с.

През миналата година заводът в Жилина е произвел 335 600 нови автомобила и 539 987 двигателя, които са експотрирани в 80 държави от цял свят. Най-популярният двигател на KIA, сглобяван в предприятието, е 1,7-литровият CRDi мотор.

В Жилина корейците сглобяват 3 модела за Европа – всички версии на Ceed, кросоувърът Sportage и компактният MPV – Venga. През 2013 г. в същия завод стартира и производстото на спортните модели - cee’d GT и pro_cee’d GT.

Снимка: KIA
 

Тагове: kia motors
0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    az ( преди 6 години )
    много хубавомоделче не мисля да го сменям и хваща окото доста
  • #5
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Винаги съм се чудел как някой може да си купи Фолксваген!
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Ако щат да идват бе мноу ми е зор!
  • #3
    2 rate up comment 4 rate down comment
    фон Майнщофен ( преди 6 години )
    Винаги съм се чудел как някой може да си купи Кия!
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 6 години )
    Не съм напълно сигурен дали става въпрос за пране на пари или за амбиция. И в двата случая, обаче, е намесен автомобил, в който се предполага, че хората возят семействата си. Да качиш семейството си в нещо, което е продукт, производна на тази личност!!! Дори и да не си поставят точно този въпрос, хората реагират подсъзнателно много интуитивно и правилно.
  • #1
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    а у нас гришата лъжеше че сглобява стени, а те си идваха 100% готови изпра едни пари и го фалира !за нищо не става това нашето племе !!!