IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Aston Martin се отказа 6-цилиндровия мотор на Mercedes?

Британците не са готови да се лишат от V-образните двигатели

Aston Martin се отказа 6-цилиндровия мотор на Mercedes?

Aston Martin може и да не използва 3-литровия 6-цилиндров редови мотор от Mercedes-AMG, на който се зарадваха медиите при срещата си Мат Бекър, главният инженер на британската марка в Женева. Сега Бекър обясни, че не се е изразил достатъчно ясно и това е довело до спекулациите, че Aston ще използва 3-литровия германски мотор.

Aston Martin се отказа 6-цилиндровия мотор на Mercedes?

„В интерес на истината, говорех в по-общ аспект – обясни Бекър пред австралийското издание Motoring. – Идеята ми беше, че един ден трябва да се обърнем към даунсайзинга на двигателите, това няма да подмине и нас. Честно казано, не знам дали споменатият двигател на Mercedes-AMG ще е подходящ за нас.”

Объркването от изказването на Бекър дойде и от факта, че малко преди той да започне да обяснява за евентуалното намаляване на работния обем на моторите, които ще използва марката, той разказа и как карал Mercedes-AMG CLS53 в Германия, който пък се задвижва от въпросния нов 3-литров двигател.

Освен това, Daimler притежава дял в Aston Martin, а британската компания използва електронни системи, както и 4-литровия V8 мотор с две турбини в някои свои модели. Така че, предположението на медиите е било повече от логично.

Главният изпълнителен директор на Aston Martin Анди Палмър вече обяви, че бъдещият нов модел на марката, който ще е със средноразположен двигател и ще е пряк съперник на Ferrari 488, ще използва нов двигател. Т.е, няма да се задвижва от 5,2-литровия V12 на Aston, нито от 4-литровия V8 на AMG.

Но по-вероятното е Aston Martin да конструира нов V6 мотор на базата на своя V12, вместо да се обърне към редови 6-цилиндров двигател. Поне такива са нагласите в компанията, въпреки че всички модели DB, до DB7, използваха точно такива мотори. Но явно още не е дошло времето Aston Martin да се лиши от V-образните двигатели.

0 от 500