IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW обяви излизането на електрически SUV с пробег 500 км

Конкурентът Audi е-tron, Mercedes EQ C и Jaguar I-Pace ще бъде на пазара след 2 години

BMW обяви излизането на електрически SUV с пробег 500 км

До края на годината компанията BMW  ще представи нов електрически кросоувър, създаден на базата на модела X3. Това обяви генералният директор на баварския производител Харалд Крюгер пред BMW Blog.

BMW обяви излизането на електрически SUV с пробег 500 км

По информация на изданието, премиерата на електромобила пред публика ще се състои на автосалона в Пекин през април. Самият Крюгер не потвърди това, но съобщи, че серийното производство на модела с името iX3 ще стартира през 2020 г.

„През тази година ще представим няколко електрически концепта, които по-късно ще излязат в серийно производство. Сред тях е първият изцяло електрически кросоувър на BMW, който ще се казва iX3”, разкрива Крюгер.

Според непотвърдени данни, пробегът на модела с едно зареждане ще бъде около 480 км. По този начин електричесския SUV на баварците ще се конкурира с Audi e-tron, Mercedes EQ C и Jaguar I-Pace. Като дизайн iX3 ще се отличава значително от стандартното  X3.

Плановете на BMW предвиждат излизането на 25 серийни електрифицирани модела, като 12 от тях ще работят само на ток. При някои от тях пробегът ще достига 700 км. На свой ред хибридите на баварците ще изминават 100 км на електричество.

Компанията се надява през 2018 г. да продаде 140 000 електрифицирани автомобили в цял свят. До края на следващата година BMW планира да изкара на пътищата минимум 1,5 млн. хибриди и електромобили.

През 2021 г. електромобилите на баварския бранд ще бъдат оборудвани с автопилот от трето ниво. Тогава ще стартират тестовете и на машини с безпилотни система от четвърто и пето ниво.

Снимка: BMW
 

Тагове: bmw ix3
0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тези немски крадливи *** пак взеха да се напъват
  • #5
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Я дай броя на зарядните станции ionity в Европа и САЩ и го сравни с този на Тесла, айде бай *** чакам. Те и порше показаха някаква уж страхотна зарядна станция, ама има само една и то в централата на Порше.
  • #4
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Към първия ( преди 6 години )
    BMW, VAG, Ford и Daimler ще имат общи зарядни станции ionity. Бай *** много обича да се изказва неподготвен..
  • #3
    7 rate up comment 6 rate down comment
    iliev555 ( преди 6 години )
    Към анонимния, бмв си произвеждат електрички от години, това че Тесла почнаха малко по рано нищо не означава, според мен е хубаво да се информираш малко повече.
  • #2
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Аман от драскачи ( преди 6 години )
    Колеги айде вземете вече се научете да проверявате нещата в този интернет , това че си мислите че станциите са на ТЕСЛА и само коли на ТЕСЛА могат да ги използват... как може да сте толкова ограничени и прости аз това не мога да разбера... ОБРАЗОВАЙТЕ СЕ ...
  • #1
    6 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Късно е за БМВ. Сетиха се. Тесла продава вече такива коли от 5-6 години. Тази година пускат и те SUV. БМВ тепърва ще започват, да не говорим, че нямат зарядни станции както тесла. Кой луд ще ги купи кола, която няма къде да зарежда.