IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическото купе на Bentley ще получи агрегатите на Porsche Mission E

Бъдещият модел на британците ще бъде както спортен, така и много луксозен

Електрическото купе на Bentley ще получи агрегатите на Porsche Mission E

Компанията Bentley подготвя гама електрифицирани модели, които трябва да се появят до 2025 година, като първият от тях ще е plug-in версията на луксозния SUV Bentayga. Но освен това британският производител може да лансира и 4-местно спортно купе, с изцяло електрическо задвижване, базирано на платформата на серийната версия на Porsche Mission E.

4-местно купе от Bentley с техника на Mission E?

Според списание AutoExpress, проектът на Bentley все още е в процес на обсъждане, като тук е много важно уточнението, че при бъдещия модел акцентът ще е върху лукса на борда, а не толкова върху динамиката. През 2017 г. Bentley посочи в каква посока можем да очакваме, че ще се развие дизайнерския език на марката с лансирането на концепта EXP 12 Speed 6e, особено що се отнася до категорията на електрическите купета.

4-местно купе от Bentley с техника на Mission E?

След това обаче се появи EXP 12 Speed 6 Coupe, който демонстрира, че еволюцията на този дизайн се насочва към по-консервативни форми и по-конвенционално купе, но с електрическо задвижване. Но все още е рано да смятаме, че бъдещото електрическо купе на Bentley ще е версия на EXP 12.

Според източници от Bentley, след евентуалното лансиране на електрическата версия на Bentayga, което ще се случи в по-далечно бъдеще, ще дойде и купето, което обаче ще е на границата между купетата и спортните седани, тъй като в британската компания искат на борда да има достатъчно място за „4-5 човека и багаж”.

Тагове: bentley porsche mission e
0 от 500