IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Русия откраднаха 25 километра път

В Орловска област изчезнаха бетонните плочи от селско шосе

В Русия откраднаха 25 километра път

25 километра междуселски път е бил откраднат миналата година в Орловска област в Русия, сигнализираха местни жители. Става въпрос за междуселско шосе с „твърдо покритие”, т.е бетонни плочи, които трябва да спасяват местния трафик от калните коловози, които обаче са изчезнали.

В Русия откраднаха 25 километра път

Жителите на няколко села, които едва ли ще чуете отново: Хотково, Глинка, Семьоновка, Юрасово, Яхонтово, Кривошеево и Дюкарево от почти една година се оплакват на местната администрация, в полицията, прокуратурата, на губернатора на областта и дори писали на скандалния политик Владимир Жириновски. Но без резултат.

Едва сега обаче от тази история се заинтересували от Следствения комитет на Орловска област, но местните са на мнение, че следите на откраднатите бетонни плочи отдавна са „изстинали”.

В голяма част от тези села живеят малко хора, като Семьоновка са регистрирани 3 човека, в Яхонтово – 4, а в Глинка – само един, но пътят е важен, защото свързва селата с военни гробища, останали от Втората световна война, както и с гробищата на отделните села.

Интересното е, че бетонните плочи били задигнати посред бял, при това с помощта на кран и големи камиони. А местните първоначално смятали, че върви някакъв ремонт... докато не видели, че от пътят им са останали само старите кални коловози.

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Я кажи, коя е тая магистрала с бетонни блокове в западна държава? Дай линк ако обичаш
  • #3
    16 rate up comment 4 rate down comment
    Важно ( преди 5 години )
    Е нали Путин каза , че имат вече крилата ракета с ядрен двигател . За какво са ви пътища , храна и пари . Друго си е ракети , танкове и нови самолети
  • #2
    21 rate up comment 6 rate down comment
    112 ( преди 5 години )
    То и в западните държави има магистрали с бетонни блокове, и те ли са в 18-ти век. Толкова ти е акъла на теб.
  • #1
    14 rate up comment 22 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Леле остави това че откраднали пътя ама пък и какъв път - бетонни плочи хахах. Тия са в 18 век. Римляните преди 2000 години са строили по качествени пътища от братушките