IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault ще предлага електрически камиони от догодина

Компанията тества от почти 10 години 12- и 16-тонни електрически камиони

Renault ще предлага електрически камиони от догодина

Renault Trucks планира да лансира гама електрически камиони през 2019 година, съобщи компанията, но все още няма достатъчно информация за моделите, както и за пробега им с едно зареждане.

Renault ще предлага електрически камиони от догодина

От 2009 година насам компанията провежда серия изпитания на камиони с товароносимост между 12 и 16 тона, а от 2010 година предлага на пазара 4,5-тонният електрически камион Maxity, който по-скоро има задачата да пробва пазара. За 2019 година е насрочено и представянето на първите серийни електрически камиони на Volvo, а производството на френските екологични возила ще се извършва на специална поточна линия, отделена само за тях в завода на Renault Trucks в Нормандия.

От компанията уточняват, че за тези почти 10 години изпитания, в които участват и клиенти на марката, поели ролята на партньори, са разработени прототипи, които ще се превърнат в серийно модели за градска експлоатация, както и за курсове около големите градски зони.

В Renault Trucks вярват, че съвсем скоро електрическите камиони ще са „незаменими” за достъпа до центровете на големите градове, така важен за компаниите, които оперират там.

Renault вече продава субкомпактният лек електромобил Zoe, както и електрически лекотоварни автомобили и бусове, а обогатяването на гамата с камиони е следващата логична стъпка.

Тагове: renault trucks
0 от 500