IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тийзър на първия електромобил на SEAT

Моделът ще може да измине 500 км с едно зареждане, ще струва 29 000 евро

Тийзър на първия електромобил на SEAT

Испанските разработчици на SEAT потвърдиха, че през 2020 г. ще пуснат на пазара първия си електрически автомобил и публикуваха няколко тийзър снимки. На тях се вижда само преден фар. На базата на тези фотоси колегите от autoexpress.co.uk показаха как би изглеждала колата.

Тийзър на първия електромобил на SEAT

Според информацията, автомобилът ще легне върху платформата MEB, която Volkswagen използва във всичките си електрически прототипи от серията I.D. С едно зареждане на батериите той ще може да изминава 500 км.

Тийзър на първия електромобил на SEAT

Предполага се, че въпросният модел може да бъде кръстен SEAT Born, Born-E или E-Born - три имена, базирани на El Born, един от най-модерните райони на Барселона и идеална среда за електрически автомобили. Цената пък се очаква да бъде около 29 000 евро.

Тийзър на първия електромобил на SEAT

От пресцентъра на SEAT отбелязаха, че първият електрически автомобил на марката ще получи автономна система за управление от второ ниво. Освен това през 2020 г. производителят ще представи хибриден автомобил с възможност за зареждане на батериите от електрическата мрежа. Той ще се произвежда в завода на SEAT в Марторел, Испания.

Снимки: autoexpress.co.uk

Тагове: seat
0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    edw ( преди 5 години )
    това оранжевото си е грозновато.. не знам как от първата снимка измислиха следващите като фара няма нищо общо. Дано изглежда различно като излезе :)
  • #5
    3 rate up comment 6 rate down comment
    carpe_diem ( преди 6 години )
    500 км означава поне 80 квтч и близо 2 тона кола.Да видим...
  • #4
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Пак сравняваш ябълки с банани. Употребявана Тесла от 2013 сигурно сега ще струва колкото това ново. 30к евра е малко скъшичко за типичен хеч в сегмент С. Поне да е колкото Октавия (макар и тя да е С създава впечетеление за голяма кола)
  • #3
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Технически много вероятно не всичко да е немска разработка.Испанците имаха някакви сериозни достижения в ползването на графен за батериите.Кой знае, може да не е случайно, че колата е Сеат а не Фолксваген или Шкода примерно.
  • #2
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Супер е!За разлика от Тесла ще ги има по улиците.
  • #1
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Хаха Браво. ( преди 6 години )
    Издялано в Испания!Очаква се да излезе на пазара 2020г.А параметрите са по слаби от тези на Тесла от 2013г. Но на всички е ясно че в тази кола няма нищо испанско освен дизайна. Технически всичко си е немска разработка. Така че към 2021 можем да очаква и вагонетки и аудита със същите параметри.