IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Израел ще плащат на всеки шофьор, ако не кара в час пик

7-годишният пилотен проект може да стане национална програма

В Израел ще плащат на всеки шофьор, ако не кара в час пик

В Израел стартира проект, който ще осигурява парични премии на шофьорите, които избягват да карат в часовете, когато трафикът е най-тежък. Проектът е за срок 7 години и държавата ще го финансира с 1 милиард шекела или малко над 233 милиона евро.

В Израел ще плащат на шофьори, които не карат в час пик

Всеки един участник в проекта, избрал да не ползва местните магистрали в най-натовареното време, ще получава годишна премия в размер на почти 1050 евро, като сумата може да нараства или намалява в зависимост от графика на всеки водач. Участниците в проекта получават оборудване, което се инсталира в колата им и следи всеки един техен маршрут, както и по кое време на денонощието е осъществено всяко едно пътуване.

Организаторите на проекта уточняват, че общата сума на година е 4500 шекела или малко над 1000 евро, но тя е за колата, а всеки един водач, който кара този автомобил може да получи до 2000 или малко под 500 евро.

От израелското правителство вече обявиха, че ако пилотният проект се окаже успешен, то той може да прерасне в национална програма за ограничаване на трафика в най-натоварените часове.

Проектът е разработен от компанията Ayalon Highways, а нейният шеф Итамар Бен-Меир поясни пред местните медии, че израелската пътна инфраструктура вече не успява да се справи с ръста на автомобилите в страната, без значение колко се е увеличил строежа на нови пътища.

0 от 500