IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Прокурори отново претърсиха централата на Volkswagen

Властите започвват ново разследване по скандала с вредните емисии

Прокурори отново претърсиха централата на Volkswagen

Централата на Volkswagen Group бе претърсена отново от германски прокурори в началото на март, като част от разследването по скандала с вредните емисии, съобщи в. WirtschaftsWoche

Претърсват централата на VW

Започнато е ново разследване по подозрение за манипулиране на пазара, за да се установи дали VW е занижила нарочно емисиите въглероден диоксид на повече автомобили, отколкото призна публично, съобщи вестникът, цитиран от агенция Ройтерс. Властите от Брауншвайг, вторият най-голям град в областта Долна Саксония, претърсиха 13 офиса в централата на групировката във Фолсбург. Иззети са документи и компютърни файлове, които щателно ще бъдат прегледани в следващите няколко седмици, посочва вестникът, като цитира говорител на прокуратурата.

Разследващите проверяват изявлението на VW от 9 декември 2015 г. по подозрения, че съдържанието му не е правилно и, следователно, дали представлява случай на манипулиране на пазара. На въпросната дата от групата заявиха, че собствените й разследвания установили, че е занижила разхода на гориво, а оттам и емисиите CO2, на не повече от 36 000 автомобила. Тази бройка бе много по-малка от собствената предварителна оценка на VW за около 800 000 автомобила, разкрита пет седмици по-рано.

Претърсват централата на VW

Автомобилният производител заяви също, че не открил никакви доказателства за незаконни изменения в данните за емисиите CO2, осигурявайки известно облекчение, тъй като се бори със сривовете от "дизелгейт" по скриване високите емисии NOx, разкрити от регулаторните органи в САЩ през септември 2015 г.

Тагове: vw
0 от 500
  • #9
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Защо след като има проверени производители, които покриват всички стандарти продължавате да пеете тая песен, че всички го били правели, само ФВ били ги изловили? Почакайте да излезе и скандала с двойното броене на реекспортните коли. ;)
  • #8
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    klasika - ако спре тока с една пълна батерия на Тесла-та може да си захраниш жилището за 2 седмици. Или да се изнесеш някъде на 500 километра, където има ток. А относно замърсяване - петролната индустрия е абсолютен шампион - последния разлив в Мексиканския залив само е по вреден от добив на литий за 1000 години. И т.н. и т.н. Объркал си се за някой неща - разсъждавай безпристрастно..
  • #7
    5 rate up comment 3 rate down comment
    KLASIKA ( преди 6 години )
    Здравейте уважаеми колеги.До:- Анонимен......-мъчих се да ти разбера въпроса,но неми се получи да разбера каквоме питаш .....?!?!.....Ще ти цитирам какво Клоп каза на един журналист :- НЕ ЗНАЕШ КАКВО МЕ ПИТАШ............,но ще ти кажа нещо което мисля ,че разбрах от бърканицата:-понеже няма да съм жив за истинскиядвигател ,а сега ще ни се наложи временно да караме на ток,ТО ДА ЩЕ КАРАМ ХОТ-РОД НА ТОК!!!....Даже в някои държави приемат вече поръчки,а и в миналата статия имаше една кола и официално се продава Порше 911 от 1979 г. Това ти разбрах-това отговарям.....До :- от: до: KLASIKA.......-Ще ти отговоря:-Миналата година в Ню-Йорк спря тока от бурите,а след това и в Лос-Анжелис и други градове къдетето станциите не са като наште.....!!!!!!-След това и в Дания и Холандия и други държави и то не бедни!!!!!! Посред зимата !!!!!-Провери в нета!....-и то при условие ,че ел.колите са много малобройни !!!! а ти представяш ли си всички да се чоплиме в контакта КАКВА ИНТРИГА ЩЕ СТАНЕ !!!!Ще има режим на тока 5 към 1 !!!!.....И затова трябвада строят стотици станции като за направата ще се изхвърли толкова мръсотия колкото колите на бензин за 30 години !!!!!-А ЛИТИЯ ЗА БАТЕРИИТЕ ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО Е ЗАМЪРСИТЕЛНА ПРОЦЕДУРАТА ЗА ДА ОСТАНЕ ХИМИЧНО СТАБИЛЕН И КАК СЕ ИЗВЛИЧА ПОДМОЛНО И ЗАМЪРСЯВАЩО ????-Прочети и открий сам приятелю ,защото е много за писане и ще ме изтрият и ще си отговориш сам .Сега вадят компресирано и търсят и пазят баланс,защото потреблението е изчислено за 100 г. напред,но ако се премине на ток с колите ще се вадят и преобразуват мащабни количества които не са изчислени в регистъра !!!!-А замърсяването ще е подобно на зората на автомобилите до наши дни !!!!-Затова ти заявявам,че това са трици във въздуха докато се изчерпа петрола и пуснат двигателя, за който ние няма да сме живи за да видиш това което казвам,защото петрол има за още 100 или 150 г.....
  • #6
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    klasika - за пръв път ти слагам "-" от 10 години лек. а едно време разправяше, че най-добре е ретро кола преправена на ток. кой ти проми мозъка толко лошо на тая тема? какви трилиони какви секретни двигатели - ти русофил ли си станал?!?!?!?
  • #5
    13 rate up comment 4 rate down comment
    до: KLASIKA ( преди 6 години )
    Отчасти си прав.Не си прав за в пъти замърсяването от електричките. Таз имантра е измислена от петролното лоби и явно все още има прием от много хора. Специалистите са ги изчислили нещата, че колата с ДВГ замърсява с около 5 пъти повече отколкото идентичен автомобил на електричество. Вземат се всички фактори от създаването на колата до нейното рециклиране. Взема се под внимание и производството на горивото, сондажи за нефт, транспорта му, преработка и доставка до бензиностанциите.
  • #4
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Може и да пуши, но съе софтуерчето - Всичко е точно!!!
  • #3
    9 rate up comment 8 rate down comment
    KLASIKA ( преди 6 години )
    Не да им вярва.....,зарежете това!Някакви чиновници които не са виждали автомобил и насън си измислиха някакви таблици заотделянето на дим от колите които са невъзможни!!!!!Двигател с вътрешно горене никогаш не може покрие тези норми на гейовете!Всички лъжат,но от Фолксваген са най-стиснати и високомерни и неплатиха на хакерите си и те ги издадоха!точка!Просто и ясно!Електрическите коли пък замърсяват повече Въздуха с производствения си процес и три пъти повече замърсяват въздуха!!!!В момента двигателя който ще е най-практичен и екологичен се доразработва и вече е почти готов,но се пази в тайна съгласувана с Европейския съюз и САЩ и разбира се с Арабските страни докато не изцицат и последния цент от петрола !!!!Че как Петролната мафия ще се остави!!!1Те садали най-много пари за новия двигател за да бъдат пак монополисти!!!1.....Този конгломерат са оставили временно за заблуда разработването на ел.двигател който никогане е имал бъдеще,ще ни заблуждава кратко и ще изчезне отдавна потънало в дъното на тинята парче лава!!!!Конгломерата е дал трилиони за новия двигател,защото не искат после осъзналитесе комисии да се сетят,че ел.двигател ще е чумата на 21 век!!!!Сега или знаят и си траят или има агенти които умишлено карат нещата към тая временнапосока!.....не мога да знам точно всичко с 100% сигурност , но за разлика от дрогираните и слушащи чалги почитатели на Фейстбук и другите .....-които само чакат да душат интриги и нищо не ги интересува,.....то мен не могат да правят на: - боядисано врабче.....ТОЛКОВА ЗАСЕГА ПО ТЕМАТА ЗА ЗАГРИЖЕНОСТТА ЗА ОКОЛНАТА СРЕДА .....
  • #2
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Душо ( преди 6 години )
    Като гледам тези комини, се чудя кой им вярва че не бълват COx NOx SOx, щото на хартия писали че не били.
  • #1
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    И не само във ФВ,а и в БМВ в Мюнхен и във филиалите в Австрия също текат проверки по подозрение за внедряване на измамен софтуер! Изгубили сте се в превода! От БМВ дадоха официално изявление от 10ч. немско време. Кой ви кръсти за *** с тези купени дипломки?!