IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ще си купите ли Cadillac пикап от 1976 г.?

Моделът Mirage е произведен в тираж от 204 бройки

Ще си купите ли Cadillac пикап от 1976 г.?

Пикапи с марката Cadillac се срещат доста рядко, но сега един такъв – Mirage от 1976 година се продава на онлайн търг в Щатите, а този екземпляр, който е в чудесно състояние, възроди интереса към по-особените модели на луксозната американска марка.

Ще си купите ли Cadillac пикап от 1976 година?

Проектът за превръщането на един Coupe De Ville в пикапа Mirage е дело на известния американски майстор на уникалните каросерии Джийн Уинфийлд. Колата е преработена като нова, а общо са произведени малко над 200 бройки от пикапа Mirage.

Реставрацията на този екземпляр е извършена през 2008 година, като тогава колата е купена от последния й собственик, той по-късно е починал и затова сега Mirage излиза на търг. Освен възстановяване и пълно пребоядисване на каросерията реставрацията е включвала и цялостно претапициране на купето.

Ще си купите ли Cadillac пикап от 1976 година?

Mirage се задвижва от 8,3-литров V8 мотор, който работи с 3-степенен автоматик TH400, като единственото модерно решение е добавянето на съвременен компресор на климатика на колата.

Както стана ясно, производствената серия е била от малко над 200 коли, по-точно 204, като всички са сглобени от Traditional Coachworks в Чатсуърт, Калифорния между 1975 и 1976 година, а след това автомобилите са се продавали от дилърите на Cadillac.

Ще си купите ли Cadillac пикап от 1976 година?

Колата се предлага за продажба в центъра на вселената НАСКАР в Шарлът, Северна Каролина, заедно с всички документи, включително и тези от реставрацията на колата. Само за ден офертите за автомобила отскочиха от 6000 на над 22000 долара, а до края на търга остават още 5 дни.

Тагове: cadillac cadillac mirage
0 от 500