IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi R8 получава мотор от Panamera

Базовата версия на суперколата вече ще се предлата с 2,9-литров V6

Audi R8 получава мотор от Panamera

Компанията Audi ще оборудва суперколата си R8 с нов 2,9-литров бензинов V6 мотор, който вече ще се поставя на базовата версия на модела. Тази модификация ще бъде със задно предаване и ще бъде представена по време на автосалона в Ню Йорк в края на месеца, съобщава Autocar.

Audi R8 получава мотор от Panamera

Двигателят е разработен съвместно с Porsche, като се поставя на модела Panamera 4S, където развива мощност от 440 к.с. и 550 Нм. Същият мотор използват Audi RS 5 Coupe и RS4 Avant, но при тях мощността е 450 к.с. и 600 Нм. За новата версия на Audi R8 агрегатът ще развива поне 500 к.с.

Според информацията, моторът  позволява още по-голяма мощност, но от нея нямада има смисъл, тъй като в момента базовата версия на Audi R8 разчита на 5,2-литров V10 с 540 к.с. и 540 Нм. Така едната от двете модификации ще се окаже излишна.

През миналата есен Audi добави още една версия на суперколата си – R8 V10 RWS. Тя е само със задно предаване (за разлика от стандартното R8 V10) и ще бъде произведена в серия от 999 бройки.

Снимка: Autocar

Тагове: audi r8 panamera v6
0 от 500
  • #2
    7 rate up comment 9 rate down comment
    z8 ( преди 6 години )
    отврат
  • #1
    11 rate up comment 14 rate down comment
    KLASIKA ( преди 6 години )
    Какви мотори?Първо да оправят дизайна!Безличен,остарял,тотално отминал......Сега ще ви покажа как от една океанска риба която е отровно-жълто-зелена и може да убие 6 мъже се вдъхнових за Аудито:https://imageshack.com/i/pmvnTM4Lj безда изменям основните и черти ,показвам как може да стане застрашително-отровна риба ,по страшна от акулите ако я закачаш!Елементарно!Със съвсем малки промени,но където трябва-вече става дебнещ хишник!.....