IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първата кола на 3D принтер излиза в серийно производство

Моделът LSEV се сглобява само за 3 дни, цената му е 7500 долара

Първата кола на 3D принтер излиза в серийно производство

Италианският стартъп X Electrical Vehicle обяви, че пуска в серийно производство първия си автомобил, отпечатан с помощта на 3D принтер. Това е електрическият прототип LSEV (low-speed electric vehicles), който официално ще бъде показан на пекинския автомобилен салон през април. Колата ще бъде пусната в продажба на китайския пазар през 2019 г., а по-късно се очаква и в Европа.

Пускат серийно първата кола, отпечатана на 3D принтер

На 3D принтер ще бъде отпечатано всичко по колата, освен шасито, стъклата, гумите и двитателя. За създаването на трайни материали за панелите на каросерията автомобилният производител сключи договор с шанхайската компания Polymaker.

Двуместната градска кола може да измине 150 км с едно зареждане, а максималната му скорост е 70 км/ч. Теглото й е 450 кг. Производителят твърди, че автомобилът се слобява напълно само за три дни.

LSEV ще се произвежда в Китай, а цената му ще бъде 7500 долара. Италианците твърдят, че вече са получили 7000 предварителни поръчки за автомобила от различни компании, сред които пощенски и куриерски.
 

0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 0 rate down comment
    д-р Исня ( преди 6 години )
    Е що са ти чистачки, в стандартното оборудване влица 1.5 литра шише от Горна Баня и парцaл от потник, вградени във вратата на шофьора.
  • #5
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Миро ( преди 6 години )
    И аз съм фен, но ще изчакам фейслифта, че да научат принтера да печата чистачки
  • #4
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    а колко п лесно и евтино е да направят калъпи да изливат химията в тях и вместо за 3 дни ще имат леген за 3 часа !!!!
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А дали на 3Д принтер ще отпечатат кабелите, седалките, фаровете, генерацията, амортисьорите, носачите абе с две думи само каросерията ще е на принтер
  • #2
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Аморфис ( преди 6 години )
    На 3D принтер ще бъде отпечатано всичко по колата, освен шасито, стъклата, гумите и двитателя.Да бяхте написали - САМО КАРОСЕРИЯТА!!
  • #1
    14 rate up comment 0 rate down comment
    carpe_diem ( преди 6 години )
    Еха, такава табуретка и аз бих си купил.Идеална е за града и с това тегло сигурно ще харчи доста под 10 КВч на 100 км. Което значи примерно левче на 100 км, ако се зарежда на нощна тарифа...Само да мине европейски и / или хамерикански краш тест...