IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Cadillac се прицели в рекорд на „Нюрбургринг“

От компанията искат да подобрят върховото постижение при компактните седани

Cadillac се прицели в рекорд на „Нюрбургринг“

Президентът на американския автомобилен производител Cadillac - Йохан де Нисшен обяви намерението на компанията за създадването на нов компактен модел, който да стане един от най-бързите в този клас.

Cadillac се прицели в рекорд на „Нюрбургринг“

От марката, която е част от General Motors, посочват, че една от причините за създаването на седана е опит от страна на компанията да увеличи търсенето на подобни модели на пазара.

"Към момента се наблюдава спад в продажбите, както и все по-ниска заинтересованост на младите водачи към по-спортните автомобили", отбелязва де Нисшен. Като пример той посочи китайския пазар, където значително е намаляло търсенето на спортни модели, способни да развиват от 0 до 100 км/ч за около 4 секунди.

Според президента на компанията, бъдещият седан ще има и друга цел - да постави нов рекорд на „Нюрбургринг“ в своя клас, като така той ще бъде пряк конкурент на Mercedes-Benz CLA и Audi A3 Sedan. Моделът с име CT3, който би трябвало да се появи след новия CT5, вероятно ще бъде със задно задвижване, като ще бъде достъпна и версия V-Sport.

Ако намеренията на Cadillac да направят седан CT3 се осъществят , то се очаква моделът да бъде пуснат в производство още преди 2021 г.

Снимка: Cadillac

Тагове: cadillac ct3 ct5 xt4
0 от 500