IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Brexit сериозно притесни европейските производители

Излизането на Великобритания от ЕС може да създаде проблеми на пазара

Brexit сериозно притесни европейските производители

Европейската асоциация на производителите на автомобили (ACEA) очаква сериозни проблеми на пазара заради напускането на Великобритания на ЕС. Затова организацията призова преговарящите по въпроса за излизането на Обединеното кралство спешно да обърнат внимание на някои специфични въпроси от автомобилния сектор.

Brexit сериозно притесни европейските производители

От ACEA смятат, че предстоящият Брекзит може да доведе до „катастрофални последици при целия процес по доставяне на автомобили”. В официалното съобщение се казва още, че в асоциацията искат да знаят при какви условия ще могат да продават коли сред напускането на Великобритания – както английски автомобили в Европа, така и произведени в страни от ЕС на пазара на Острова.

Проблемът е в законодателството, което изисква всички автомобили, произведени в ЕС, да бъдат проверени от националните технически служби. Колите трябва да отговарят на съответните сертификатии за безопасност и околна среда, които са валидни за всички страни от ЕС.

Представители на организацията са на мнение, че страните от ЕС и Великобритания трябва да приемат нужните документи и така да уеднаквят стандартите за вредни емисии. Специалистите от ACEA смятат, че след Брекзит е напълно възможно да бъдат въведени мита, които да оскъпят колите от ЕС при продажбата им на Острова, както и забавят производството им.

Снимка: Jaguar

Тагове: acea
0 от 500