IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo S40 ще е с китайски произход?

Моделът 03 на Lynk & Co ще послужи за основа на новия седан

Volvo S40 ще е с китайски произход?

Volvo е съвсем близо до пълно обновяване на вече сериозно обогатената моделна гама на марката, като последният етап ще е лансирането на S60, новото комби V40 и седана S40. И това ще се случи съвсем скоро, след като в края на зимата в Швеция беше засечен на тестове изключително интересен прототип, който ще се прероди в серийния S40.

Volvo S40 ще е с китайски произход?

Става въпрос за седана на луксозната марка на Geely – Lynk & Co, носещ семплото означение 03, за който се смята, че ще е базата за създаването на компактния модел на шведите. Размерите на прототипа на 03 подсказват, че Volvo ще запази традициите си в този клас и ще позиционира S40 срещу Audi A3 и новите модели с предно предаване на Mercedes и BMW.

До 2014 година S40 се произвеждаше в завода на Volvo в белгийския град Гент, където сега обаче се сглобява новият XC40.

Ако добавим към прототипа на 03 и концептът 40.2, който беше с интересни форми и дори предвиди появата и квазиофрод версия на модела, то няма да е изненада, ако моделното семейство 40 на Volvo се окаже с най-разнообразни модели – седан, фастбек и комби, което пък ще има „офроуд” версия.

Засега не е потвърдена информацията, че 03 ще излезе на китайския пазар с 1,5-литров бензинов турбо мотор с мощност 180 конски или и 8-степенен автоматик, но тази моторизация би се приела много добре и в Европа.

Естествено, Volvo не може да си позволи да лансира новия S40 само с този двигател на Стария континент, така че моторната гама на новия модел ще е по-богата. Много е вероятно фамилията 40 също да се сдобие с хибридни версии, като примерът с новото комби V60 е показателен.

Плановете на Lynk & Co за следващото десетилетие са за 500 000 продажби в глобален мащаб, което не е никак лошо за компания, която в момента предлага само един модел на китайския пазар. Но ще е интересно да видим дали тази амбициозна перспектива няма да навреди на възраждането на S40 и другите представители на фамилията 40.

Снимка: Carscoops

Тагове: volvo volvo s40 lynk & co 03
0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не религия, патология е, драги ми вурст-Гьобелистичен приятелю.
  • #8
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Мишо ( преди 6 години )
    Като няма какво да кажете и хоп VW намисате.Много ви е яд че голф кърти в класа си , умирате ,че продажбите им пак са рекордни и няма кой да се доближи до тях .VW-Audi-Porsche ....това не са марки,а религия ,драги ми жълтуро -френски жабари.
  • #7
    7 rate up comment 0 rate down comment
    до Анонимен ( преди 6 години )
    Чудесно, много си интелигентен!Няма какво да кажеш и хоп - ***, та ***!Голф се сглобява само във Волфсбург, Германия, за разлика от сглобената в Адапазаръ Тойота, приликата с оригинала й която е само емблемата!
  • #6
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Тойота и Хонда са с изцяло турски произход"... ппо-скоро *** ама нали сме много толерантни... сигурен съм че и гоуфо ти е събиран от някой твой сънародник ако не е от китайските
  • #5
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Проблема не е в китайското производство а в това койи как го контролира. Едва ли са много стоките, които да не са произведени частично или изцяло в Китай, Тайван и тн. Иначе като ги оставиш само единственото качествено нещо произведено от китайци е китайската стена. И не че каратистите в китайските филми са толкова силни да трошат мебелите, просто мебелите са китайски
  • #4
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Цар Навуходоносор ( преди 6 години )
    Наскоро Lynk & Co представиха един SUV, имат статия за него, погледнете го. Все повече нараства надеждата ми за китайските производители на автомобили. Самият "make" на автомобила започва да губи значение, ако изработката е качества.
  • #3
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тойота и Хонда са с изцяло турски произход, но това не пречи на Дошо да ги хвали по цял ден...
  • #2
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Стар виц в нов вариант-един китаец продал едно Волво на европеец и след два дни то се счупило!А сега и действителен случай-на китайският луноход батериите му се скапаха точно на третият ден.Китайците произвеждат много и все некачествено.
  • #1
    8 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    че той и "флагмана" S 90 се пръизвежда в китай какво шведско шведско има във волво освен знаменцата зашити по калници и седалки не знам