IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Aston Martin избра име за първия си кросоувър

Моделът ще се казва Varekai и ще излезе на пазара през 2020 г.

Aston Martin избра име за първия си кросоувър

Британският производител Aston Martin е запазил търговските права върху името Varekai и то най-вероятно ще бъде дадено на първия кросоувър на марката. Това съобщава Auto Express, според чиято информация премиерата на модела ще бъде през 2019 г., а серийното производство ще стартира година по-късно.

Aston Martin избра име за първия си кросоувър

Засега няма официално потвърждение от страна на представител на Aston Martin. В заявката на компанията се казва само, че името Varekai може да бъде използвано за пътнически и състезателни автомобили, или за техни части и компоненти.

Очакванията са серийният кросоувър на британците да повтаря до голяма степен концептуалния модел DBX (на снимките), показан през пролетта на 2015 г. Все пак серийната версия ще бъде с 4 врати, за разлика от прототипа, който е с две. Новият модел ще бъде позициониран като конкурент на Bentley Bentayga, Lamborghini Urus, Porsche Cayenne и Maserati Levante.

Aston Martin избра име за първия си кросоувър

По неофициални данни, базовата версия на кросоувъра ще бъде оборудвана с 4,0-литров туин-турбо V8 двигател, производство на Mercedes-AMG. Неговата мощност ще бъде около 600 к.с. Топ-вариантът ще получи 5,2-литров V12 с две турбини и мощност 750 к.с.

Производството на модела ще бъде съсредоточено в новото предприятие на Aston Martin в Сеант Атън (Уелс). Мощността на този завод, за разлика от фабриката в Хейдън (Англия), позволява сгобяването на по-голям брой автомобили.

Снимки: Aston Martin

Тагове: aston martin suv dbx varekai
0 от 500