IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW разказа как ще атакува "Пайкс Пийк"

Електрическият прототип много прилича на концептите I.D.

VW разказа как ще атакува

Volkswagen публикува още един тийзър за електрическия прототип, с който компанията ще атакува най-известното планинско състезание в света – „Пайкс Пийк” в Колорадо.

Още малко за атаката на VW на

31 години след дебюта в състезанието на състезателния Golf II с два двигателя, сега е ред на електрическата бегачка, чийто дизайн има доста общо с концептите I.D., показващи електрическото бъдеще на германския концерн. През 1987 година двумоторният Golf не успя да завърши състезанието и сега във VW са готови за реванш.

Още малко за атаката на VW на

Това важи за оформлението на предницата и фаровете, тъй като под предната броня е разположен огромен спойлер, който трябва да осигурява аеродинамично притискане на прототипа в състезанието.

Още малко за атаката на VW на

Електрическият прототип се разработва от Volkswagen Motorsport, като състезателното подразделение работи съвместно с Техническия център за развитие на компанията във Волфсбург.

Според прогнозите на VW Motorsport, електрическият прототип трябва да подобри най-бързото време на електромобил от миналата година, постигнато от Рис Милън и неговия e0 PP100 – 8.57,118 минути.

Планинското състезание „Пайкс Пийк”, кръстено на едноименния връх, се провежда от 1916 година. Трасето му вече е изцяло асфалтирано, дължината му е 20 километра, има 156 завоя и финалът е на 4300 метра надморска височина.

Рекордът на трасето се държи от 9-кратния световен рали шампион Себастиен Льоб, който през 2013 година спечели победата с време 8.13,878 минути зад волана на прототипа, създаден за това състезание – Peugeot 208 T16 Pikes Peak.

Тагове: volkswagen pikes peak
0 от 500
  • #3
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Нев ( преди 6 години )
    Не разбрах само това Батман ли ще го кара?Не че има значение, тия и Чък Норис да си наемат, са толкова некадърни, че надали биха постгнали нещо значително..., след Дизелгейт имам предвид! :))
  • #2
    12 rate up comment 5 rate down comment
    младен ( преди 6 години )
    "VW разказа...."О Боже !!!
  • #1
    16 rate up comment 10 rate down comment
    Нищо ново под слънце ( преди 6 години )
    Volkswagen пак ЩЕ ни разказва сладки приказки как ЩЯЛИ да правят нещо си...Защо ли веднъж не употребиха минало свършено време - направихме нещо - ето го. Само печалби и измами са им в главите.