IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan готви „пробив” при електромобилите

Серийният кросоувър IMx трябва да превърне колите на ток в масов продукт

Nissan готви „пробив” при електромобилите

Компанията Nissan ще пусне в серийно производство концептуалния електрически кросоувър IMx. Според ръководителя на европейски дизайнерски център на марката Мамору Аоки, цитиран от Autocar, този модел „ще направи пробив при електромобилите и ще ги превърне в масов продукт”.

Nissan готви „пробив” при електромоблите

Прототипът Nissan IMx дебютира на автосалона в Токио през есента на миналата година. Той е построен на ново шаси, създадено от японците специално за електромобили. Концептът има два електромотора със сумарна мощност 435 к.с. и комплект батерии, позволяващи пробег от 600 км.

В оборудването на кросоувъра влиза система за полуавтономно управление, приборен панел с органични светодиоди и „умна” система за управление на електрозахранването, която при включване в розетка позволява връщането на излишната енергия в общата мрежа.

Nissan готви „пробив” при електромоблите

Серийното производство на Nissan IMx ще стартира след две години. За разлика от моделите с двигател с вътрешно горене, електрическият кросоувър ще бъде по-просторен. Това ще бъде постигнато с по-ниско разположение на пода и преместване на компонентите на климатичната система в предната част.

Общата концепция на интериора ще дава отражение на японски подход към дизайна и архитектурата – по аналогия с традиционните жилища в страната ще се предлага максимални функционалност и комфорт. За направата на салона ще се използват дърво и матова пластмаса.

Nissan готви „пробив” при електромоблите

Снимки: Nissan
 

Тагове: nissan imx
0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Колев ( преди 5 години )
    Понеже като кажем, че Тесла не е свят и все един и същи въпрос питате, свга да го задам на вас - ГРОЗДЕТО ЛИ Е КИСЕЛО ?
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Koko ( преди 5 години )
    Все пак трябва да отбележим, че обещаните 387 км при цикъла NEDC отговарят на около 200 до 300 километра във всекидневието в зависимост от сезона.Това е след тест на Leaf,тези 387 да не са по надолнище
  • #3
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Fermera ( преди 5 години )
    При тест в Русия новия Нисан Лийф при -30градуса измина 160км а при -15градуса измина 200км.Това е при 40 квт батерия.Техноологиите се развиват и дано се повиши жизнения стандарт за да си ги позволим.
  • #2
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Kiko ( преди 5 години )
    С тея измислени пробези,четох тест на 8 ел.коли и всички дадоха с 30-40% по-малък пробег и то при външна температура 6С,ами ако са -6С?
  • #1
    6 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Грозно е като смъртта, предпочитам класически модел конверитран в електрически.