IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Официално: Volkswagen Arteon става комби

Подготвя се и версия с 6-цилиндров двигател за Европа

Официално: Volkswagen Arteon става комби

Още през миналата година ръководителят на подразделението за средно- и пълноразмерни модели на Volkswagen доктор Елмар Мариус Личарз обяви пред изданието Auto Express, че се надява на пазара да се появи версия Arteon Shooting Brake и уточни, че компанията разглежда подобна възможност. Сега на проекта е дадена „зелена светлина”, но все още не ясно кога подобен автомобил ще бъде готов.

Официално: Volkswagen Arteon става комби

Топ-мениджърът не разкри други подробности. Той все пак призна, че предстои разширение на гамата двигатели на Volkswagen Arteon с 6-цилиндров мотор, който ще стане първият от този тип, предлаган за модела в Европа. Най-вероятно става дума за 3,6-литровия V6 с мощност 276 к.с. и 361 Нм, който в САЩ се поставя на кросоувъра Atlas.

Премиерата на VW Arteon се състоя преди година на автосалона в Женева. Фастбекът е изграден на платформата MQB, която е в основата и на последното поколение на VW Passat. От този модел са заети също двигателите, шасито и интериора.

Стартът на продажбите на Arteon в Европа беше през май 2017 г., като до края на годината от модела на Стария континент бяха продадени близо 10 000 бройки. На пазара в САЩ фастбекът ще стъпи едва през юни тази година, като ще се предлага с 2,0-литров TSI мотор с мощност 268 к.с. и 350 Нм. Той може да бъде с предно предаване или със система 4х4. Скоростната кутия е 8-степенен автомат.

Снимка: Volkswagen

0 от 500