IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още един легендарен модел отива в историята

Lincoln този път окончателно се отказва от Continental

Още един легендарен модел отива в историята

Американският производител Ford, който е собственик на марката Lincoln, се отказва от един от най-известните модели в историята си – Continental. След края на жизнения цикъл на сегашното поколение на седана, неговото производство ще бъде спряно окончателно, съобщава изданието Ford Authority.

Още един легендарен модел отива в историята

Моделът се произвежда през периода 1939 – 2002 г., като за това време на пазара са пуснати 9 поколения. През 2016 г. във Ford решиха да възродят Lincoln Continental и направиха 10-а генерация, за която която бяха похарчени 1 млрд. долара и която явно ще бъде и последната в историята.

Големият проблем е намаляващото търсене на седани.  През 2017 г. от Continental в САЩ са продадени 12 012 бройки, като цената на модела стартира от 45 160 долара. За сравнение резултатът на Cadillac XTS е 16 275 единици, като така двата американски модела сериозно изостават от германските си конкуренти – BMW 5-Series (40 658 продажби) и Mercedes-Benz E-Class (49 473).

Още един легендарен модел отива в историята

В същото време Ford ще продължи активно да залага на нови кросоувъри и всъдеходи. Един от тях ще бъде под марката Lincoln, като премиерата му ще се състои на 28 март на автосалона в Ню Йорк. За модела ще бъде възродено името Aviator, което марката спря да използва преди повече от 10 години.

Още един легендарен модел отива в историята

Очакванията са новият Lincoln Aviator да бъде изграден на базата на следващото поколение на Ford Explorer. Всъдеходът ще отстъпва по размери на флагмана Navigator, като ще получи алуминиева каросерия и 10-степенна скоростна кутия. Той ще замени кросоувъра MKT в гамата на Lincoln.

Първата генерация на Aviator се произвеждаше през периода 2003-2005 г., като беше оборудвана с 4,6-литов бензинов V8 двигател, развиващ мощност от 306 к.с.

Снимки: Ford

Тагове: continental lincoln aviator
0 от 500
  • #6
    11 rate up comment 7 rate down comment
    KLASIKA ( преди 6 години )
    до АнонименТованен ее Китайското Волво....?!?Явно изобщо не си в час,пък си тръгнал да пишеш....?!?!Това от времето когато ги притежаваха Форд!...-светна ли?За него казвам,че хем е по -здраво и не се разваля колкото БМВ,Ауди и Мерцедес,хем с по -евтини части ,хем е по-широко и по-безопастно...,какво повече ?!?А Китайското Волво ...Е !!!!-то вече е с класи над тях!!!!! Да не говорим за дизайна!!!...-там просто ги е "разпросипал-попилял"....-айде честито!...
  • #5
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Легендарен??
  • #4
    17 rate up comment 1 rate down comment
    Hshs ( преди 6 години )
    Мноого е мазнярки ве.... много. Жалко.
  • #3
    8 rate up comment 16 rate down comment
    Друг анонимен ( преди 6 години )
    че то класичето отдавна пише от там! само да си тръгне доктора и ...)))))
  • #2
    14 rate up comment 22 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Щом за теб китайското Волво е класа,а Бенц и БМВ пародия,мисля че час по-скоро трябва да те приберат в някоя лудница и да ти спрат достъпа до интернет...
  • #1
    16 rate up comment 11 rate down comment
    KLASIKA ( преди 6 години )
    Е...,колкото и *** да ги изкарват Американците и колкото и да са лоялни ........-колко трябва да си *** лоялен,че да караш стария модел на Волво....а? Не знам какво са се споразумели,но да бяха ги използвали тези милиони за по-успешно презамаскирване !!!! О ,аз бих го карал с удоволствие това Волво и бих се надсмивал над пародиите БМВ,Мерцедес и Ауди ,....но пък ще ме срам да си "лепна" емблемата на Линкълн ?!?!......-някак по детски се получава,нали разбирате ....